Ocaklar'daki turizmci Cafer Kertiş: Turizminin gelişmesi için turizmcilerin anlayışı değişmeli”
Erdek'e bağlı Ocaklar Mahallesi, önceki yıla göre turizmde durgun günler yaşıyor...
Erdek Haber
Yayın: 10 Temmuz 2014 - Perşembe 00:00
Güncelleme: 10 Temmuz 2014 00:00
Ocaklar
Erdek'e bağlı Ocaklar Mahallesi, önceki yıla göre turizmde durgun günler yaşıyor. Ocaklar'daki doluluk oranının yarı yarıya olduğu belirtiliyor. Ancak, turizmdeki bu hareketsizlikten etkilenmeyen bir işletme bulunuyor: Şahser Apart” 10 yıldan beri işletmeyi Ocaklar turizmine sunan Cafer Kertiş, bunun sırrını şöyle anlatıyor:
Şu anda işletmemizdeki 30 odamızın doluluk oranı yüzde 80'leri buluyor. Bunun sırrı, Ocaklar'a gelen turistleri sadece para kazanılacak kişiler olarak görmeyip, konuk olarak düşünmekten geçiyor. Erdek ilçesi sınırları içindeki işletmeciler, nedense tesislerini çağın gereklerine uygun şekilde hiç yenilemiyorlar. Yeni yatırımlardan kaçınıyorlar. Ocaklar'da, apart tesisler içinde ilk havuzu açan benim. Havuz yaptığımda, herkes bana şaşırmış ve yadırgamıştı. Ancak daha sonra havuzlar arka arkaya gelmeye başladı. Şu anda havuzumuzdan sadece işletmemizde kalanlar, hiçbir ücret ödemeksizin yararlanıyor. Dışarıdan gelenlere havuzu açmıyorum. Çünkü benim için öncelikle para değil, tesisimizde kalan konukların rahat ve huzuru önemlidir.”
Erdek'teki turizmin gelişmesi için mülki yöneticilerle birlikte tüm turizmcilerin bir araya gelerek, Sezonu nasıl olur da, 10 gün olsun uzatırız?” diye düşünmeleri gerektiğine işaret eden Kertiş, şu öneride bulundu:
Erdek ve Ocaklar'da, turizmin gelişmesi adına çok çaba harcayanlar ile ‘Sezon kısa, ne vurursam kâr' diye düşünenlerin ayrılması gerekir. Örneğin, yerel yönetim ve mülki yöneticiler, turizmi layıkıyla yapan işletmeleri ödüllendirebilirler. Böylece de, diğer işletmeleri de teşvik ederler. Tabii ki turizmin gelişmesi için öncelikle turistleri sadece para gözlüğüyle görmeyerek, onları konuk  kabul etme anlayışımızın gelişmesi gerekir.”
Haber : Önder Balıkçı

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 10.6 ° / 2.3 ° Güneşli
  • Pazar 11.3 ° / -1 ° Güneşli
  • Pazartesi 11.1 ° / 1.2 ° Güneşli
1

KYZİKOS ANTİK KENTİ BÖLGE TURİZMİNE GÜÇ KATACAK

2

Bandırma’da 17 otobüs yeniden hizmete kazandırıldı

3

Vahit Kocabıyık “Esnafın yanında olduk, olmaya devam edeceğiz’”

4

“Kuşcenneti Festivali” tarihi belli oldu

5

Akın, Erdekli hemşehrileriyle iftar sofrasında buluştu

6

Yunus Köroğlu: "Şirketimizi Yenileyerek ve Yapay Zeka ile yönetiyoruz ve üretimi veriyle büyüyoruz"

7

Bandırma’da mart ayı meclisi toplandı