Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Ocaklar saldırısının duruşması sürdü

Ocaklar saldırısının duruşması sürdü

3 sanığın tutukluluklarının sürmesine karar verildi.

Erdek´e bağlı Ocaklar Mahallesi, Sahil Caddesi´nde, Çağlayan Aile Çay Bahçesi´nde meydana gelip, biri 10 yaşında bir kız çocuğu olmak üzere 3 kişinin yaşamlarını yitirmesine yol açan saldırı olayındaki tutuklu üç kişinin yargılanmasına devam edildi.

Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi´nde, yaklaşık dört saat süren duruşma sonunda olayın sanıkları olarak yargılananan Erdem Turan, Ogün Akgün ve Kader Kan´ın tutukluluklarının sürmesine karar verildi.

Tanıkların ifadelerine de başvurulduğu duruşmaya saldırı olayında yaşamlarını yitiren Selin Cebeci, Mehmet Solaklar ve Kenan Balkan´ın ailesi ve yakınları katıldı.

Duruşmada, tutuklu sanıklardan Kader Kan, mahkeme sırasında hazır bulunurken, Erdem Turan ve Ogün Akgün´ün ifadeleri ise bulundukları Bandırma M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu´ndan, ?Segbis? bağlantısı ile alındı.

Mahkemede, saldırıda yakınlarını kaybeden 10 yaşındaki Selin Cebeci´nin babası Serkan Cebeci, ?Ben, kızımın saçının bir teline zarar gelmemesi için elimden geleni yapardım. Şimdi onun saçından birkaç teli göğsümde taşıyorum? dedi.

Saldırıda yakınlarını yitirenlerin aileleri, her üç sanıktan da şikayetçi olduklarını belirttiler.

Duruşma, 3 Kasım 2020 günü, saat 11.30´a bırakıldı.

ÖNDER BALIKÇI



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı