Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Ocaklar Belediye bütçesi 1 milyon 702 lira

Ocaklar Belediye bütçesi 1 milyon 702 lira

Ocaklar sahil bandında imar planında kamu alanı olup ta, terk edilmeyen hiçbir alanın bırakılmadığını işaret eden Durak, geride kalan 2011 yılını yapılandırma, borçlardan kurtulma yılı olarak açıkladı.

Ocaklar Belediye Başkanı Durak, 2011 yılını değerlendirdi;
Belediye olarak iki noktada mali açıdan 2011`de tıkanıklık yaşadıklarını itiraf eden Durak, şöyle konuştu:
"Beldeye kazan dırdığımız iki büyük yatırım, sigorta, elektrik ve vergilerimizi ödememize engel oldu. 2011`de 83 bin liralık elektrik borcu ödendi. Sigorta ve vergileri yapılandırmaya gidip, taksitlerle ödüyoruz. Kendi imkanlarımızla, içme suyu göleti ile arıtma tesisini yaptık. Bu her iki yatırım bize mali açıdan sıkıntı yarattı. Bütçemiz 500 bin lira iken arıtma tesisini 400 bin liraya mal ettik. Ve bazı borçlarımızı ödemekte zorlandık. 375 bin liraya yapılan içme suyu göletinin 164 bin lirası Beldes`ten, 211 bin lirası belediyemiz tarafından karşılandı. İçme suyu şebekesine suyumuz kendi cazibesiyle geldiği için bu çalışmada elektrik sarfiyatımız bulunmuyor"
UEDAŞ Trafoları yeniliyor
Beldede son yıllarda yaşanan hızlı yapılaşmadan dolayı mevcut elektrik trafoları şebekelerin ihtiyacına cevap veremiyor. UEDAŞ tarafından 9 tane yer trafosu çeşitli noktalara takılırken, devam eden şebeke çalışmalarında kabloların bir bölümünün yer altına alınma işlemine başlandı. Bu işlerin keşif bedeli 2 milyon lira civarında.
Mendirek İnşaatımız devam ediyor
Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan 50 metre uzunluğunda 6 metre genişliğindeki iskelemizin yapımı bitip, hizmete girdi.
Şimdi, Ocaklar mendireğimizin uzatılma ve içinin betonlaşması çalışmalarına geçildi. Fulya İnşaat Hafriyat tarafından 500 bin liraya üstlenilen, mendirek yapımı Ulaştırma Bakanlığı tarafından beldemize kazandırılıyor.
DPT kanalizasyon projemizi onayladı
Ocaklar`ın, otel ve moteller bölgesinde kanalizasyonumuz yoktu. Bu bölge için hazırladığımız kanalizasyon projemiz Devlet Planlama Teşkilatı tarafından onaylandı. 9 milyon 500 bin lira keşif bedelli projenin % 50`si hibe fonlarından, % 50`si İller Bankası`ndan Ocaklar Belediyesi`ne gönderilen paylarından karşılanacak.
İşsizlik en büyük sorun oldu
Ocaklar Belediyesi`nde, 19 personelle birlikte çalışmaya başlamıştık. 1 personelimiz emekli oldu, biri de kendi isteğiyle tayin olup aramızdan ayrıldı. Bugün 17 personelimizle çalışıyoruz. Belediyemize özellikle son yıllarda o kadar çok sayıda iş başvurusu oluyor ki, bizde şaşırıyoruz. Belde belediyesi bütçesiyle çalıştırabileceğimiz personel sayısı maalesef kısıtlı. Gördüğüm kadarıyla Erdek ve bölgemizde bu gün en büyük sorunlardan birinin işsizlik olduğunu söyleyebilirim.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false