Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Ocaklar haykırdı: Beldemi kapatma

Ocaklar haykırdı: Beldemi kapatma

Ocaklarlılar beldelerinin mahalleye dönüşmesini istemedi

21 Ekim Pazar günü Ocaklar Beldesinde referandum hareketi yaşandı. 
Binlerce vatandaş sandık başına gitti. Belde seçmenlerince 3 sandıkta kullanılan oyların sayımında % 98´i aşan oranda ´Hayır´ çıktı. Belde sakinleri mahalle olmak istemiyor.
Büyükşehir yasa tasarısına dahil edilen 13 İl arasında yer alan Balıkesir`deki belde belediyeleri kapatılıyor.
Söz konusu beldeler bağlı oldukları ilçenin mahallesine dönüştürülüyor. Büyükşehir kapsamı dışında illerde nüfusu 2 binin altındaki beldelerin de belediye statüsü kaldırılıyor.
CHP, Büyükşehir tasarısıyla kapatılacak olan beldelerde harekete geçti. Hafta sonu Ocaklar Beldesinde halk oylaması yapıldı. 1270 seçmenin bulunduğu Ocaklar Beldesinde 1014 vatandaş sandık başına gitti.
Sabah saatlerinde başlayan oy verme işlemi akşama kadar devam etti. 1014 vatandaşın oy kullandığı sandıklardan, oy verme işlemi sona erdikten sonra yapılan sayımda, 992 `Hayır`, 16 `Evet`, 6 `Geçersiz` oy çıktı.
CHP`li Belde Başkanı Korkmaz: "Bizler, belde hakkımızı kolay kazanmadık"
CHP Ocaklar Belde Başkanı Devrim Korkmaz: "Böyle demokrasi olmaz" dedi.
13 yıldan bu yana belde halkına hizmet veren Ocaklar Belediyesi`nin kapatılmasını değerlendiren Ocaklar`ın CHP`li Belde Başkanı Devrim Korkmaz, düzenlenen referanduma halkın yoğun ilgi göstermesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Belde vatandaşlarımızın belediyesine sahip çıkması konusunda çok ciddi hassasiyeti var. Partimizin referandum kararı almasının ardından sadece bir haftalık süreçte söz konusu halk oylamasını belde halkımıza duyurabilmek ve bu seçimin organize edilmesi oldukça zor bir süreçti. Ama kısa sürede gerçekleştirdiğimiz yoğun çalışmaların ardından arkadaşlarımızın yoğun gayretleriyle bu işin gerçekleşmesini sağladık." dedi.
Korkmaz, "Söz konusu yasa tasarısı kapsamında belediyemiz ne yazık ki kapatılmakla karşı karşıyadır. Bence bir ülkede demokrasi yerelden başlar. Yasanın ardından kalacak olan bin 500 belediye ile topluma demokrasiyi yayabilmek mümkün değildir" dedi.
Toplumun büyük bir kesiminin, kapatılması gündeme gelen belde belediyeleri için veremediğinden yakınan Korkmaz, "Şu anda ülkemizde nüfusu 2 binden az olan beldelerle birlikte yaklaşık bin 600 adet belediye kapatılıyor ve halkımız ne yazık ki bunun farkında değil" diyerek, söz konusu yasa kapsamında Ocaklar Belediyesi`nin kapatılması sonrasında da hukuki süreci sürdüreceklerini vurguladı.
Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu