Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Ocaklar İskelesi yenilendi

Ocaklar İskelesi yenilendi

İlçemize bağlı Ocaklar Beldesinin iskelesi yenilendi. Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak...

İlçemize bağlı Ocaklar Beldesi`nin iskelesi yenilendi.
Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak, DLH tarafından yapılan çalışma paralelinde limanın yenilenme çalışmalarının dışında, eskiden 4 metre olan eninin 6 metreye, 34 metre olan boyunun ise 50 metreye yükseltildiğini, bu çalışmalarının 265 bin liraya(265 milyar) mal olduğunu, belediyenin de bu çalışmaya destek verdiğini açıkladı. Beldelerinin, oteller bölgesindeki kanalizasyon yapım işinin ikinci bölümünün ihâlesinin, 3 milyon lira (3 trilyon) keşif bedeliyle gerçekleştirileceğine dikkati çeken Belediye Başkanı Durak, "Bu konudaki projenin, önümüzdeki günlerde İller Bankası`nca, Ankara`da onaylanmasının ardından, 2011 yılında yapım çalışmalarının başlatılmasını plânlıyoruz" dedi. Durak, bu yatırımın, iki yıl içinde tamamlanacağını, belediyenin 1 milyon 200 bin liralık (1 trilyon 200 milyar) bütçesinin önemli bir bölümünü, bu yatırıma ayıracağını vurguladı.
Hüseyin Durak, ayrıca beldelerinde önümüzdeki günlerde elektrik hatlarının yer altına alınıp, yer trafoları yapılacağına işaret ederken, "TEDAŞ tarafından gerçekleştirilecek bu yatırımın bedeli, 1 milyon 650 bin lirayı (1 trilyon 650 milyar) bulacaktır" diye konuştu.
Zeytin ürününde kayıp büyük
Beldelerinde bu yıl zeytin ürününün az olacağını tahmin ettiğini vurgulayan Durak, şunları söyledi: "Zaten geçen yıl, kar nedeniyle zeytin ağaçlarımız zarar görmüştü. Bu yıl da gerçekleşen iki fırtına, zeytin ağaçlarına büyük zarar verdi. Fırtına nedeniyle zeytinlerin hemen hemen tamamı yere döküldü. Beldemizde, 125 bin adet zeytin ağacından, önceki yıllarda yılda 1 milyon kilogram ürün alıyorduk. Geçen yıl, zeytindeki kayıp, % 50 dolaylarındaydı. Bu yıl ise kaybın % 70`leri bulacağını, yıllık verimin ise 100-150 tonu bile aşmayacağını sanıyoruz."
Haber: Önder Balıkçı

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli