Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ocaklar ve Karşıyaka, Erdeke devrediliyor

Ocaklar ve Karşıyaka, Erdeke devrediliyor

Balıkesir, adım adım Büyükşehire gidiyor

Balıkesir`in büyükşehir olması ile Erdek`e bağlanacak Ocaklar ve Karşıyaka beldelerinin devir, tasfiye ve paylaştırma işlemlerinin görüşüldüğü toplantıya Vali adına Vali Yardımcısı başkanlık etti.
Mart 2014 yerel seçimleriyle birlikte büyükşehir olacak Balıkesir`de, seçimlere 6 ay kala Balıkesir`deki tüm beldelerin, bağlı bulundukları ilçelere devredilmesi çalışmalarına Balıkesir Valiliğinde başlandı.
Balıkesir`in Büyükşehir olacak olmasından dolayı Erdek`in mahallesine dönüşecek olan Ocaklar ile Karşıyaka Beldelerinin belediye başkanları ile Erdek Belediye Başkanı, Balıkesir Valiliği`nde düzenlenen toplantıda yer aldılar.
Balıkesir Vali Yardımcısı başkanlığında bir araya gelen Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Ocaklar Beldesi Belediye Başkanı Hüseyin Durak ile Karşıyaka Beldesi Belediye Başkanı Kadir Gedik devir teslim işlemleri hakkında kurulan komisyon çalışmalarına birlikte katıldı.
Balıkesir`in büyükşehir olması ile Erdek`e bağlanacak Ocaklar ve Karşıyaka beldelerini devir, tasfiye ve paylaştırma işlemlerinin görüşüldüğü toplantıya Vali adına Vali Yardımcısı başkanlık etti.
Balıkesir Valiliği`nde gerçekleşen toplantının; 6360 Sayılı Kanun gereği arasında Balıkesir`inde bulunduğu Büyükşehir Belediyesi`nin kurulması ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanunun geçici 1. maddesinin 1. fıkrasında "Bu kanundaki devir, tasfiye ve paylaştırma işlemlerini yürütmek üzere Vali tarafından, bir Vali Yardımcısının başkanlığında, Valinin uygun göreceği kurum ve kuruluş temsilcilerinin ve ilgili belediye başkanlarının katılımıyla devir, tasfiye ve paylaştırma komisyonu ile bu komisyona yardımcı olmak üzere Valinin görevlendirmesi ile alt komisyonlar kurulması kapsamında düzenlendiği bildirildi.
Valilikte oluşturulan devir, tasfiye ve paylaştırma komisyonunca yapılacak çalışmalarda, yasada belirtildiği için Erdek, Ocaklar ve Karşıyaka Belediye Başkanlarının hazır bulunduğu açıklandı.
Bilindiği üzere, Balıkesir İlinde toplam 34 belde bulunurken, bu beldelerin tümü en yakın ilçelere bağlanarak mahallelere dönüşüyor.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli