Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Ocaklar yolu asfaltlandı

Ocaklar yolu asfaltlandı

Erdek-Ocaklar arası karayolundaki asfaltlama çalışmaları tamamlandı. Konu hakkında gazetemize bir açıklama yapan AK Parti Erdek İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Onay,

Erdek-Ocaklar arası karayolundaki asfaltlama çalışmaları tamamlandı. Konu hakkında gazetemize bir açıklama yapan AK Parti Erdek İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Onay, Ocaklar karayolunun asfaltlanmasının, bu yolun geçtiğimiz yıl karayolları ağına alınmasının eseri olduğunu söyledi.
Asfaltlanan yolun tamamen Karayolları tarafından finanse edildiğini belirten Onay, Ocaklar Beldesi karayolunun asfaltlanmasında en büyük gerekçe olarak, Erdek merkez çevre yolunun karayolları ağına alınması olarak gösterdi.
Bugün bu yol asfaltlandıysa bunun en önemli nedeni olarak Ocaklar Beldesi, Narlı Köy yolları da dahil olmak üzere Erdek merkez çevre karayolunun, geçtiğimiz yıl bölgemiz milletvekilleri A. Edip Uğur, Cemal Öztaylan, Belediye Başkanımız Hüseyin Aysan`ın sayesinde karayolları ağına alınmasıyla gerçekleştiğini hatırlatıp eğer ki bu yollarımız geçen yıl karayollları ağına alınmasaydı, yolların yapım işi Balıkesir Özel İdare tarafından yapılması gerekecekti.
O zaman da bu çalışmaların İl Özel İdare tarafından gerçekleşmesi imkansız hale gelecekti" şeklinde konuştu.
Şimdi sırada ki işin, Ocaklar Beldesi ile Narlı Köy arası yolda genişletme ile Narlı Köyü Liman geçiş yolu yapılması ve  Erdek merkez çevre yolunun olduğunu aktaran Onay, "Çevre yolu keşif çalışmaları karayolları tarafından halen devam ediyor. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla yol güzergahı belirleme ile istimlak işlemleri yapılıp, çevre yolunun yapımı başlayacak. Çevre yolunun hizmete girmesiyle, Erdek şehir merkezine giren ağır tonajlı TIR ve kamyonların verdikleri trafik sıkışıklığı sona erecektir." dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli