Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ocaklarda balık popülasyonu arttı

Ocaklarda balık popülasyonu arttı

Erdek ilçesine bağlı Ocaklar beldesinde denize bırakılan 180 yapay resif, balık popülasyonunu arttırdı.

Erdek ilçesine bağlı Ocaklar beldesinde denize bırakılan 180 yapay resif, balık popülasyonunu arttırdı. Belediye Başkanı Hüseyin Durak, 5 Temmuz 2011 tarihinde denize bırakılan yapay resiflerin yararının görülmeye başlandığına dikkati çekerken, şunları söyledi:
"Yapay resiflerin yararının en az iki yıl içinde ortaya çıkacağı belirtiliyordu. Ancak biz, daha şimdiden yararının görmeye başladık. Bunu, her ay denizimize dalarak, incelemelerde bulunan Çanakkale Üniversitesi, Su Ürünleri Bölümü`nden gelen araştırmacılar da doğruluyor. Ocaklar denizinde, yıllardır görülmeyen büyük balıkları biz de görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Zaman geçtikçe, balık popülasyonunun daha da artacağına inanıyorum."
5 Temmuz`da, Erdek Körfezi`ne 180 ve Ocaklar beldesi denizine yine 180 adet olmak üzere bırakılan betondan yapılan yapay resifler, "balık evi" olarak nitelendirilip, başta trol olmak üzere yasak avlanmaların önüne geçerek, balıklara doğal yaşama ortamı sağlıyor.
Ocaklar Beldesi Belediye Başkanı Hüseyin Durak, diğer bir konu hakkında da bilgi verirken, beldelerinin elektrik hatları ve yer trafolarının yenilenmeye başlandığına işaret ederken, "Bu çalışmalar tamamlandığında, beldemizde en az 40 yıl, elektrik kesintisi yaşanmayacaktır" dedi.       Önder Balıkçı

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli