Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Ocaklarda Kutlu Doğum coşkuyla kutlandı

Ocaklarda Kutlu Doğum coşkuyla kutlandı

İlçemiz Ocaklar Beldesinde Kutlu Doğum Haftası coşkuyla kutlandı.

İlçemiz Ocaklar Beldesi`nde Kutlu Doğum Haftası coşkuyla kutlandı.
Ocaklar Belediyesi, Ocaklar`da görevli din görevlileri ve hayırsever belde halkının desteğiyle düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine Erdek İlçe Müftüsü İsmail Yalçın`da din görevlileri ile birlikte destek verdi.
Kutlu doğum kutlamaları, Ocaklar beldesi sahilindeki çay bahçelerinde saat 14:00 sularında start aldı.
Tören, saygı duruşunda bulunup ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
İstanbul Ayasofya İlahi gurubundan 3 din görevlisi Kuran-ı Kerim okudu. Kuran-ı kerim okunmasından sonra, İlahiler okundu.
İlahilerin okunmasından sonra, düzenlenen etkinlikle ilgili söz alan Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak, Peygamberimizin öğüdü olan, `hiç ölmeyecekmiş gibi bugün için, yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalışın` düsturunun rehber edilmesini istedi.
Ocaklar`da böyle bir etkinliğin düzenlenmesine katkıda bulunan Erdek İlçe Müftülüğü ile vatandaşlara şükranlarını sundu.
Günün anlam ve önemi hakkında konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan Erdek İlçe Müftüsü İsmail Yalçın, Peygamberimizin Kardeşlik sevgisi anlattı.
Peygamberimiz sadece yaşadığı bölgeye değil, tüm insanlık alemine peygamber olarak gönderildi. İlk emri Hıra mağarasında aldı ve o heyecanla evine döndü. Hanımı Hatice Validemize ört beni dedi.
Fakat, Allah yatmak için gelmediğini ey örtüsüne bürünen peygambere `kalk insanları uyar` dedi şeklinde konuşmasına başlayan Yalçın, "Peygamberimiz kardeşliği tesis ederken, çeşitli yörelerde insanları bir araya getirdi. Farslı, Habeşli, Rum, Arap ve herkesi bir araya toplayarak tesis etti." dedi.
Ocaklar beldesinde böyle bir etkinliğin gerçekleşmesinin çok memnun olduğunu ifaoe eden Müftü Yalçın, Ocaklarda Kutlu Doğumun gerçekleşmesine katkı veren emeği geçen başta Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak`a, Ocaklar`da görev yapan din görevlisi Mehmet Aydın`a ve hayırsever belde halkına çok teşekkür ettiğini belirtti.
Müftü yalçın7dan sonra, Ocaklardan bir öğrenci Peygamberimizle ilgili bir şiir okudu. Arkasından, İstanbul`dan gelen Ayasofya İlahi Gurubu tekrar ilahi okudular.
Devamında, tüm konuklara etli pilav, ayran ve tatlı ikramında bulunuldu.
Yaklaşık 1000`i aşkın kişiye yemek verildi.
Ocaklar`daki Kutlu Doğum Haftası kutlamasına; Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak, Demokrat Parti Erdek İlçe Başkanı Mülkü Sarıkaya, Erdek İlçe Müftüsü İsmail Yalçın, Erdek Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Özdemir, Erdek ilçesi ile köylerde görev yapan din görevlileri katıldı.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli