Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Ocaklarda şenlik çoşkusu

Ocaklarda şenlik çoşkusu

Bandırma ve bölgenin ilk çevreci amatör tiyatrosu Bandırma Çevre Tiyatrosu, Ocaklar Belediyesinin öncülüğünde sahne aldı.

Bandırma ve bölgenin ilk çevreci amatör tiyatrosu Bandırma Çevre Tiyatrosu, Ocaklar Belediyesi`nin öncülüğünde sahne aldı.
Ocaklar`da büyük ilgi gören BÇT oyuncuları Ocaklar halkı ile tatilciler ayakta alkışlandı.
Erdek Ocaklar Belediyesi bu sene bir Kültür Sanat gösterisine imza atarak, bu konuda hassasiyetini gösterdi. 25 Temmuz Pazar günü yapılan gösteride Bandırma Çevre Tiyatrosu, Balıkesir Yine Mi Tiyatro B.İ.İ.F Folklor grubu Ocaklarda güzel bir gece yaşattı. Saat 20.00 de başlayan gösteride izleyiciler alkışlarını eksik etmedi.
Üniversitenin Roman ekibi seyircileri çoştururken Bandırma Çevre Tiyatrosu da seyircilere farklı duygular yaşattı.
Konu hakkında kısa bir konuşma yapan Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak sanatın önemine değinirken bu konuda yapılacak çalışmalara da önem ve destek vereceklerini söyledi.
Kültür sanat gösterisine Yasemin Otel, Orkinos Liva Otel, Benan Otel, Nergis Otel, Deniz Atı, Parıl Otel,Çağlayan Gazino Pansiyon Apart, Abone Bar, Köprübaşı Gazinosu Keyif Çay Bahçesi ve Bilgiç Pansiyon maddi ve manevi destek vererek yardımcı oldular.
Tiyatro ekibi, amaç olarak,Türk ve Avrupa kültürü arasında köprü kurmak ve sanatı sevdirmek isteyen topluluk bu çalışmalara ilerleyen zamanlarda da devam edeceklerini ifade etti.
Pantomim gösterisi özelliğinin yanı sıra aynı zamanda duyma ve konuşma özürlülerinin ortak dili olduğunu kaydeden gösteri ekibi, "Bizler sessizliğin sesini bu sanat sayesinde duyurabiliyoruz. Tüm bunlara rağmen karşımıza bir sürü engeller çıkıyor. Bürokratik sorunların yanı sıra yer sorunu da başlıca problemimiz. Ocaklar ve Başkan Durak bize bu imkanı sağladı. Bizler de kendi sanatlarımızı sergiliyoruz. Her şekilde bize yardımcı olan tüm ocaklar halkına da teşekkür ediyoruz." dedi.
Bandırma Çere Tiyatrosunun yönetmeni Cem Bıçakoğlu; "Tiyatromuz daha yeni kuruldu, BAÇEP bu konuda oldukça hassas davrandı. Destek vermesinin yanı sıra çevre bilincini aşılayan bir tiyatronun öncüsü oldu. Oyunumuz çok yeni bir çalışması olmasına karşın beğenildi.Şimdi Ocaklarda oyunumuzu sergiliyoruz. Geldiğimiz aşama bizim başarı çizelgemizdir. Bir daha ki sezon bir iki arkadaşımız herhalde olmayacaklar. Okul eğitimleri ve sınavları gelmelerini engelliyor. Ama şu an 3 yeni kayıt öğrenci kayıt yaptırdı. Halbuki kayıtları Eylül ayı içerisinde alacağız. Sanırım başarı bizimle oldu." dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli