Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

‘Odak Balıkesir’ ödülleri sahiplerini buldu

‘Odak Balıkesir’ ödülleri sahiplerini buldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından BASAF işbirliği ve TFSF desteğiyle düzenlenen Odak Balıkesir 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması Sergisi ve Ödül Töreni yapıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından BASAF işbirliği ve TFSF desteğiyle düzenlenen Odak Balıkesir 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması Sergisi ve Ödül Töreni yapıldı. 
Balıkesir’in tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmaya katılan fotoğrafların sergisi, ziyaretçilerin beğenisini kazandı. 
Balıkesir’in tanıtımına katkıda bulunmak, ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına ivme kazandırmak amacıyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; Balıkesir Fotoğraf Sanatı Derneği (BASAF) işbirliği ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteği ile düzenlenen “1. Odak Balıkesir” adlı fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğrafların sergilendiği ödül töreni gerçekleştirildi. 
1027 fotoğraf yarıştı 
Büyükşehir Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı bünyesinde düzenlenen yarışmada; odağın Balıkesir olduğu, şehrin güzelliklerini, doğasını, kültürünü, tarihini, tarımını ve günlük yaşamını konu edinen birbirinden güzel ve yaratıcı fotoğraf kareleri yarıştı. Seçici Kurulu’nda; Elif Çimen, Erhan Alan, Mehmet Koştumoğlu, Özer Kanburoğlu, Ömer Gemici, İbrahim Zaman ve Yusuf Hocaoğlu’nun yer aldığı yarışmaya 278 kişi, 1027 fotoğrafla katıldı. 
Odak Balıkesir 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile beraber organize etmekten memnuniyet duyduklarını belirten Balıkesir Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Osman Sipahi “Çok başarılı ve güzel bir seçim oldu. Seçilen fotoğrafların hepsi Balıkesir’imizi çok güzel bir şekilde ifade ediyor. Bu organizasyonda emeği geçen Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ederim. Bundan sonra bunu bir foto maraton şekline dönüştürüp, foto maraton olarak yapmak niyetindeyiz. Balıkesir için çok güzel şeyler yapacağız.” dedi. 
“En iyi makine en iyi fotoğrafı çekseydi, en iyi daktilo en iyi kitabı yazardı.” sözünün haklılığına dikkat çeken Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Odak Balıkesir 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın, Balıkesir’in en güzel karelerini gözler önüne sermek için yapıldığını söyledi. 
Konuşmaların ardından ödül takdim törenine geçildi. Odak Balıkesir 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) Altın Madalyasının sahibi olan ve 7 bin 500 liralık Birincilik Ödülü’nü almaya hak kazanan Yahya Engin, ödülünü Başkan Yücel Yılmaz’ın elinden aldı. 
TFSF Gümüş Madalyasının sahibi 5 bin liralık İkincilik Ödülü’ne layık görülen Volkan Karagülleoğlu olurken, TFSF Bronz Madalyanın sahibi olan ve üçüncü olan Kenan Özkan ise ödülünü Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Şaban Akkol’un elinden aldı. 
Bin liralık Mansiyon Ödülü’nün sahibi Uğur Özdemir olurken, İki bin liralık Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü’nü kazanan Salih Kuş ise ödülünü AK Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ömer Munis’in elinden aldı. 
Ödül Töreninin ardından protokol üyeleri ve dereceye giren fotoğraf sanatçıları birlikte film rulosundan kurdeleyi keserek serginin açılışını gerçekleştirdi. 
Serginin gezilmesinin ardından BASAF Başkanı Osman Sipahi’ye plaket takdim edildi. 
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı