Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

OGM bayram öncesi uyardı: Piknik ateşine dikkat

OGM bayram öncesi uyardı: Piknik ateşine dikkat

Kurban Bayramı öncesi Orman Genel Müdürlüğü (OGM) orman yangınları konusunda vatandaşı uyardı.

Kurban Bayramı öncesi Orman Genel Müdürlüğü (OGM) orman yangınları konusunda vatandaşı uyardı.
Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, ?Hem mevsim normalleri üstünde seyreden sıcaklıklar hem de Bayramla birlikte vatandaşlarımızın piknik için ormanlar gitmesi yangınlara davetiye çıkarıyor. Orman Kanunu´nu gereğince izin verilen yerler dışında ormanlarda ateş yakmak kesinlikle yasaktır. OGM olarak biz yangınların yaşanmaması için tüm tedbirlerimizi alıyoruz. Ancak bu noktada vatandaşımıza da büyük sorumluluk düşüyor. Orman içinde mangal yakmayalım, sigara izmariti atmayalım.? dedi.
Pandemi süreciyle birlikte doğaya kaçışın artması ve Kurban Bayramı tatili ile bunun daha yoğun yaşanacağını öngören OGM, orman yangınları konusunda Bayram öncesi vatandaşları bir kez daha uyardı.
Hem mevsim normalleri üstünde seyreden sıcaklıklar hem de Bayramla birlikte vatandaşların piknik için ormanlar gitmesinin yangınlara davetiye çıkardığını belirten Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, ?Orman Kanunu´nu gereğince izin verilen yerler dışında ormanlarda ateş yakmak kesinlikle yasaktır. Yasak olan alanlarda ateş yakmak, ateşi söndürmeden bırakmak, ormana sönmemiş sigara izmariti atmak, anız ateşi yakmak konularında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve adli para cezası uygulanıyor. OGM olarak biz yangınların yaşanmaması için tüm tedbirlerimizi alıyoruz. Ancak bu noktada vatandaşımıza da büyük sorumluluk düşüyor. Orman içinde mangal yakmayalım, sigara izmariti atmayalım.? dedi.
Geçen yıl ilk kez kullanılmaya başlanan ve yangınların tespiti ve önlenmesi konusunda büyük bir fayda sağlayan İnsansız Hava Araçları (İHA) ile ilgili de bilgi veren Karacabey, ?İHA´lar sayesinde yangına hassas tüm bölgeleri ve KKTC ormanlarını 24 saat gözetliyoruz. Bu yıl İHA´lar sayesinde 234 adet yangın tespit edildi.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli