Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Öğrenci ve velilere okul dönüşüm uyarısı

Öğrenci ve velilere okul dönüşüm uyarısı

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden, okul dönüşümleri ile ilgili çok önemli uyarı geldi.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden, okul dönüşümleri ile ilgili çok önemli uyarı geldi.
Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Balıkesir’de bugünü kadar 39 adet dershane Özel İlkokul, Ortaokul ve Temel Liseye dönüşüm için müracaat ettiğini söyledi.
Bunlardan Özel Ayvalık Temel Lisesi ve Özel Burhaniye Temel Lisesi’nin dönüşümü tamamlayarak, 2014-2015 eğitim öğretim yılında eğitim öğretime başladığını hatırlatan Cengiz, “Bu iki kurum haricinde 02.03.2015 tarihi itibariyle Balıkesir’de açılan başka Özel Temel Lise bulunmamaktadır. Şu an İlimizde dönüşüme müracaat eden 37 adet dershanemiz bulunmakta olup, bunlar sadece müracaat aşamasında olduğundan, öğrenci kayıt etme gibi bir hakları bulunmamaktadır. Öğrenci velilerimiz, kamuoyunu yanıltıcı bilgilere itibar etmemeli, bu gibi işlemleri yapan kurumları Müdürlüğümüze bildirmelidir. Özellikle, 5’erli 10’arlı gruplar halinde sınıflar oluşturacaklarını vaat ederek kamuoyunu yanıltmaktadırlar. Kamuoyunu yanlış bilgilendiren bu kurumlar hakkında velilerin ve öğrencilerin dikkatli olmaları, kurumlara herhangi bir ödeme yapmamaları, hiçbir belgeye imza atmamaları gerekmektedir. Valiliğimizce, Bakanlığımız Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün 2015/5 nolu genelgesi gereği, özel okulların öğrenci ve velileri yanıltıcı gerçeğe aykırı reklam ve ilanlarına (“Üniversiteye Hazırlık Koleji”, “Sınavlara Hazırlık Lisesi”, “Hem Dershane Hem Okul” vb.) izin verilmeyecektir.” dedi.
Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da dönüşüm programına alınan bazı özel dershanelerin kurum açma izni ile işyeri açma ve çalışma ruhsatı değişikliği yapmadan Özel Temel Lise olarak faaliyette bulunduklarına dair reklam ve ilan verdikleri, öğrenci kaydı yaptıklarının anlaşıldığını bildiren Cengiz, “Öğrenci ve velilerimizin mağdur olmamaları için kayıt yaptırılacak Özel Temel Liselerin Bakanlığımızdan izin alıp almadığını araştırarak kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Öğrenci ve velilerimizin mağdur olmamaları için Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün WEB sayfasında yayınlanan Özel Temel Liselerin listesini takip etmeleri gerektiği yönünde açıklama yapılmıştır.” diyerek sözlerine ekledi.



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli