Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ÖĞRENCİLER ´BÜYÜK ATATÜRK KOŞUSU´NDA YARIŞTI

ÖĞRENCİLER ´BÜYÜK ATATÜRK KOŞUSU´NDA YARIŞTI

Büyük Atatürk Kros Yarışmalarına her okulda sporcusu bulunan Erdek Atletik ve Gençlik Spor Kulübü öğrencileri damga vurdu.

Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü´nün ortaklaşa olarak düzenlediği Büyük Atatürk Kros Yarışmaları büyük bir katılımla dün gerçekleşti.
10 Kasım Atatürk´ü anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen Büyük Atatürk Kros Yarışmalarına ilçe merkezi ve köy kırsal mahallelerinde bulunan okullarda öğrenim gören 200´ün üzerinde öğrenci katıldı. Öğrenciler ilçede bulunan ilkokul, ortaokul ve lise okullarından minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler olmak üzere 4 kategoride kıyasıya yarıştılar. Yarışmalarda 800 metre minik kızlarda Halitpaşa İlkokulu´ndan İklim Aslan, 1000 metre minik erkeklerde Bandırma Şehit Süleyman Bey İlkokulu´ndan Demirkan Canbaz, 1000 metre küçük kızlarda 18 Eylül Ortaokulu´ndan Ayşe Ceren Tümer, 1500 metre küçük erkeklerde yine 18 Eylül Ortaokulu´ndan Taha Özdemir birinci oldular.
1500 metre yıldız kızlarda Nerime Yüksel Ortaokulu´ndan Yasemin Togay, 2000 metre yıldız erkeklerde 18 Eylül Ortaokulu´ndan Doğa Öztürk, 2000 metre genç kızlarda Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nden Nil Üzer, 3000 metre genç erkeklerde ise yine Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nden Görkem Hasırcı kros yarışmalarından birincilikle ayrıldılar.
Yarışmaların ardından kategorilerinde ilk 4´e giren sporculara madalyaları Erdek Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Adem Erdem Eren tarafından verilirken, takım puanlamasıyla şampiyon olan okulların kupaları ise 10 Kasım günü Atatürk´ü anma etkinliklerinde teslim edilecek.
Erdek´te düzenlenen Büyük Atatürk Kros Yarışmalarına her okulda sporcusu bulunan Erdek Atletik ve Gençlik Spor Kulübü öğrencileri damga vururken, her gün yaptıkları çalışmalarının karşılıklarını bu yarışmada da aldılar.
Yarışma hakkında açıklama yapan Atletizm Milli Takım Antrenörü Niyazi Gülhan şu değerlendirmelerde bulundu: "Son yılların en büyük katılımıyla gerçekleştirilen Büyük Atatürk Kros Yarışmaları sorunsuz bir şekilde sona erdi. Yarışmaya katılımın çok olması spor adına sevindirici bir durum. İlçe Spor Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile kulüp olarak ta koordineli bir şekilde çalışıp, Erdek´li çocuklar için ne yapılacaksa elimizdeki imkanlar doğrultusunda yapacağız. Her iki kurum müdürüne de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca katılımın çok olmasında emeği geçen Beden Eğitimi Öğretmeni arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum." Haber : Taygun Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli