Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Öğrenciler, uzayda topraksız tarım projesini tanıtacak

Öğrenciler, uzayda topraksız tarım projesini tanıtacak

Bandırma Bahçeşehir Koleji 6 ve 7. sınıf öğrencileri, Topraksız Tarım isimli proje hazırladı.

Bandırma Bahçeşehir Koleji 6 ve 7. sınıf öğrencileri, Topraksız Tarım isimli proje hazırladı.
Bandırma Bahçeşehir Koleji, 9 Şubat 2019 tarihinde düzenlenecek Bursa Ulusal FLL İnto Orbit Turnuvası´na katılıyor.
Bahçeşehir Koleji´nin 6-7. sınıf öğrencilerinin yer aldığı HELİON PRİME ekibi, uzayda karşılaşılacak sorunlara çözüm önerisi üreten projelerini fuarda tanıtma imkanı bulacak.
Yakın gelecekte Mars One projesiyle Mars´a yerleşecek kolonilerin karşılaşabilecekleri en büyük sorunun gıda problemi olacağını belirten okulun HELİON PRİME ekibi, Topraksız Tarım deneylerini fuarda tanıtacaklarını açıkladı.
Daha önce denenen pek çok yöntemin aksine daha sağlıklı, ekonomik ve hızlı verim alınan bu yöntemle, öğrencilerin bu projeyi tercih etme sebepleri topraklı tarımda kullanılan su miktarından % 95 daha az suya ihtiyaç duyulması olarak gösteriliyor.
Öğrencilerin, VertaTekno Şirketi ve Arizona Üniversitesi Doç. Dr. Murat Kaçıra ile görüşmeler yaparak, NASA´da kurdukları topraksız tarım seralarının işleyişi hakkında fikir ve uygulama alanlarında önemli bilgi edindikleri öğrenilirken, Projede, Topraksız Tarım için uygun büyüklükte bir akvaryum kurularak, kullanacakları suyun fiziksel şartlanmasının tamamlanması sağlanıyor. Suyun besin, PH ve sıcaklık değerlerinin düzenli ölçümlerle istenilen düzeyde tutulması amaçlanıyor.?
Haber: Ahmet Pesen



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli