Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Öğrenciler bu sistemle başarılı olamaz

Öğrenciler bu sistemle başarılı olamaz

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, öğrencilerde başarının artmasını, Milli eğitimin düzgün politikasına bağlı olduğunu ileri sürdü

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, öğrencilerde başarının artmasını, Milli eğitimin düzgün politikasına bağlı olduğunu ileri sürdü.
MHP Balıkesir Milletvekili Milli Eğitim Komisyon Üyesi Ahmet Duran Bulut, Uluslararası sınavlarda öğrencilerimizin yapmış olduğu derecelerin Milli Eğitimin başarısını gözler önüne serdiğini açıkladı.
Bakanlığın acil olarak politikalarını değiştirmesini isteyen Bulut, konuyu TBMM`ne taşıyıp, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplaması üzerine soru önergesi verdi.
Bulut, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: "Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri sınavı her dört yılda bir tekrarlanan, katılımcı ülkelerin 4. ve 8. Sınıf öğrencilerini kapsayan bir değerlendirme sınavıdır. 2011 yılı Matematik sonuçlarına bakıldığında; 4. sınıflarda 50 ülke arasında 35. sırada olduğumuzu ve puanımızın 469, 8. sınıflarda 42 ülke arasında 24. sırada, puanımızın 452 olduğunu ve 2011 Fen Bilgisi Sonuçlarına bakıldığında ise, 4. sınıflarda 50 ülke arasında 36. sırada puanımızın 463, 8. sınıflarda 42 ülke arasında 21. sırada puanımızın 483 olduğu bilinmektedir. Ülke bazında, bu sınavlarda başarılı ülkeler arasında Kore, Singapur, Çin Taipei (Tayvan), Honkong, Japonya, Finlandiya olarak sıralanmıştır. Uluslararası sınavlarda başarılı olan ülkelerin özelliklerine bakıldığı zaman; Bu ülkelerde öğrencilerin % 43`ü üç yıl ve daha fazla süre okul öncesi eğitim alan, güvenli ve düzenli okul ve okul çevresi ile daha az sınıf mevcudu bulunmaktadır" dedi.
OECD ülkelerin de 2000 ile 2010 yılları arasında sınıf büyüklükleri ilkokul düzeyinde % 14, ortaokul düzeyinde % 7 oranında küçüldüğünü kaydeden Bulut, öğrencilerimizin başarılarının artırılması konusu ile ilgili olarak Bakanlığın uygulayacağı politikaları Milli Eğitim Bakanın yazılı olarak cevaplaması üzerine soru önergesi verdiğini dile getirdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı