Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Öğrencilere ?Zoru Başaranlar? konulu seminer verdi

Öğrencilere ?Zoru Başaranlar? konulu seminer verdi

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Akademi Kariyer Sohbetleri kapsamında "Zoru Başaranlar" konulu seminere konuşmacı olarak katıldı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Akademi Kariyer Sohbetleri kapsamında "Zoru Başaranlar" konulu seminere konuşmacı olarak katıldı.
Kredi ve Yurtlar Kurumu Balıkesir İl Müdürlüğü tarafından "Zoru Başaranlar" adlı kariyer sohbetleri programı düzenlendi.
Balıkesir Kız Öğrenci Yurdunda düzenlenen seminerde konuşan Vali Yazıcı, devlet hayatı boyunca edindiği birikim ve tecrübelerini, hayat felsefesini, gelecek vizyonunu, Balıkesir ve eğitime dair görüş ve düşüncelerini öğrencilerle paylaştı.
Kendi öğrencilik yıllarından ve o yıllarda yaşadığı zorluklardan hatıralar ve notlar aktararak öğrencilerle sohbet eden Vali Ersin Yazıcı, "Başarılı olmak için mutlaka belli bir program dâhilinde belirlediğiniz hedef üzerine çok çalışmalı ve her şeyden önemlisi çok okumalısınız ve asla ben başaramam diye düşünmemelisiniz." dedi.
Ortaokulu ve liseyi Devlet Parasız Yatılı Yurdu´nda, üniversiteyi de devlet yurdunda kalarak okuduğunu aktaran Vali Yazıcı, "Mezun olurken farklı duygular yaşıyordum. Çalışmam gerektiği için üniversiteye devam konusunda sıkıntı çektim. Ancak yine de 4 yılda mezun oldum. Üniversite bitince aslında her şeyin yeni başladığını fark ettim. Ailem mezun olunca hemen işe başlamamı bekliyordu. Ayrıca ekonomik problemler nedeniyle de işe başlamam gerekiyordu. Kendimi, benden daha önce mezun olmuş kişiler kaymakam, hâkim, müfettiş, denetçi olabiliyor, ben de aynı okulu bitirirken, neden ben de aynısını yapamayayım diyerek motive ettim. Üniversitede bu bölümü bitirince ne olacağımı sürekli soranlara kaymakam olunuyor dedik. Mezun olunca da hemen kaymakam olmamı bekliyorlardı. Türk genci eğer bir şeye inanıyorsa istediğini yapabilir. Eğer ki ülkeyi kalkındıracaksak hep birlikte çalışmalıyız." diye konuştu.
Hayalsiz ve hedefsiz bir kamu çalışanı olmamalı diyerek sözlerine devam eden Vali Yazıcı, "Küçücük bir büfe işletseniz bile bir hedefiniz olur. Ortaokul ve lisede devlet parasız yurtlarda kaldım. Şu anda da vali olarak görevimi sürdürüyorum. Ne yaparsam yapayım devlete olan borcumu ödeyemem diye düşünüyorum. Bu ülkeyi seviyorsam işimi de severek yapmalıyım." diyerek sözlerini tamamladı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu