Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Öğrencilere de balyoz indirilmiş

Öğrencilere de balyoz indirilmiş

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça eğitim sendikacılarına ve öğrencilere de balyoz indirildiğini söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça eğitim sendikacılarına ve öğrencilere de balyoz indirildiğini söyledi. 
Havutça, 2011 yılında YGS`de yaşanan şifre skandalı sonrası Balıkesir`de düzenlenen protesto eylemine ilişkin açılan davada aralarında Eğitim-Sen üyelerinin de bulunduğu 45 kişiye 1 yıl 3 ay hapis cezası verildiğini belirterek, "Haklı taleplerini ifade eden, haklı arayışlarını demokratik yollarla bulmak isteyenlere verilen bu cezalar beş yıl içinde Türkiye`yi açık cezaevine dönüştürür. Bu kabul edilemez. Sendikacılara ve öğrencilere de balyoz vurulmuştur" dedi.
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, TBMM`nin açılacağı 1 Ekim Pazartesi günü öncesi Balıkesir`den Ankara`ya döndü. Havutça ayağının tozuyla Eğitim-Sen ve Eğitim-İş sendikalarını ziyaret etti. Eğitim-Sen Genel Merkezi`nde Örgütlenme Sekreteri Mustafa Ecevit, Mali Sekreteri Abdullah Karahan ve yöneticilerle bir araya geldi. Havutça, Balıkesir`de 27 Mart tarihinde üniversite sınavındaki şifre şaibesi ile ilgili yapılan basın açıklaması sonrasında 45 kişi hakkında açılan davanın sonuçlandığını, 2911 sayılı yasaya muhalefet ettikleri gerekçesiyle aralarında öğretmen, öğrenci ve velilerin de bulunduğu vatandaşlara açılan davada 45 kişiye 1 yıl 3 ay hapis cezası verildiğini söyledi. Türkiye`nin ve çocuklarımızın geleceğini karartma gayreti içinde olan bir iktidarın hüküm sürdüğünü dile getiren Havutça, şöyle konuştu:
"Çocuklarımızın geleceği ile ilgili hayati önem taşıyan bir olayda en yetkili kurumlar `şifre var, kopya yok` söylemi ile ortaya çıkan bir skandalı örtbas etmeye çalıştılar. Türkiye ayağa kalktı ama bu skandala yol açanlar makamlarından, koltuklarından kalkmadı. Oturmaya da devam ediyorlar. Yüzleri kızarmadan yeni skandallara yol açarak o makamlarda oturmaya devam ediyorlar. Şifreyi suç saymayan ama şifreyi protesto etmeyi suç sayan bir ülkenin demokrasi ile yönetildiğini söylemek mümkün olabilir mi? Bugün şifreli bir sınava girdikleri için en demokratik haklarını kullanarak protesto eden öğrencilere, onlara destek veren veli ve öğretmen, sendikacı ve siyasi parti başkanlarına hapis cezası verilmesi demokrasiye, insan haklarına, sendikal haklara vurulan bir darbedir. Öğrencilere, sendikacılara da balyoz vurulmuştur. AKP iktidarı hak arayan herkese hukukun arkasına dolanarak ceza yağdırtıyor. Başbakan da talimat verdiğini açıkça itiraf etmiyor mu? Ediyor. 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası bu günkü yorumlanış şekliyle beş yıl içinde Türkiye`yi açık cezaevine dönüştürür. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi`ne, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına, insan haklarına, ilkelerine, hukukuna, demokrasiye aykırı bu tür yorum ve uygulamalar kabul edilemez".


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli