Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Öğrencilere model uçak kursu

Öğrencilere model uçak kursu

Erdek İstiklal İlköğretim Okulu öğrencilerine model uçak eğitimi verildi. Türk Hava Kurumu Erdek Şubesi Başkanlığı tarafından düzenlenen model uçak eğitimi İlçemiz İstiklal İlköğretim Okulunda düzenlendi.

Erdek İstiklal İlköğretim Okulu öğrencilerine model uçak eğitimi verildi.
Türk Hava Kurumu Erdek Şubesi Başkanlığı tarafından düzenlenen model uçak eğitimi İlçemiz İstiklal İlköğretim Okulu`nda düzenlendi.
İlk etapta 12 öğrencinin katıldığı kursta, 1 öğrenci kurstan ayrılırken kursa devam eden diğer 11 öğrenciye model uçak eğitimi, T.H.K. Erdek Şubesinde görevli Model Uçak Rehber Öğretmeni Meltem Güven Kanarya tarafından 1 hafta süreyle verildi.
Model uçak başlangıç kursuna katılan ilköğretim okulunun 5. sınıf öğrencilerinden 11 öğrenci kursu başarıyla tamamlayıp sertifika almaya hak kazandı.
Kursun sona ermesini takiben okulda düzenlenen törende konuşan T.H.K. Erdek Şubesi Başkanı Vedat Özgen, T.H.K`nun 87. kuruluş yılını kutladığını anlatıp, T.H.K`nun amacı, ülke gençliğine havacılığı sevdirmek, bu amaç doğrultusunda, gençlerimize yakınlaşabilmek için T.H.K. Genel Başkanlığı olarak böyle bir sosyal projenin ilçede başlatıldığını kaydetti.
Erdek`teki ilköğretim kurumları arasında ilk projenin İstiklal İlköğretim Okulu ile başladığını söyleyen Özgen, model uçak eğitiminin sırası ile diğer ilköğretim okulları ile devam etmesinin düşünüldüğünü belirtip, ilköğretim okullarının ardından Erdek Meslek Yüksek Okulu`nda da kurs vereceklerini vurguladı.
Özgen, konuşmasının devamında şöyle konuştu:
"İstiklal İlköğretim Okulu`nda, T.H.K. model uçak başlangıç kursu, Model Uçak Rehber Öğretmeni Meltem Güven Kanarya nezaretinde 1 hafta süreyle verildi. Erdek`te, bugüne kadar yaklaşık 200`ü aşkın kişi model uçak kurs sertifikasına sahip oldu." dedi.
İstiklal İlköğretim Okulu Müdürü Bekir Firikçi`de, T.H.K.`nun kendi okulunda model uçak eğitim kursu açılmasını istediğinde, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`nden alınan izinle düzenlenen kursa ilköğretim okulunun 5. sınıf öğrencilerinden 11 öğrencinin, 6. sınıftan da 1 öğrencinin katıldığını anlatıp, 6. sınıf öğrencisinin daha sonra kursu yarım bıraktığına değindi.
Çocuklarımızın sosyal etkinliklere katkı amacıyla, derslerine daha iyi motive olmalarını sağlayan ders dışı aktivitelerinin zaman zaman okulda uygulanmasının yapıldığının altını çizen Firikçi, "T.H.K. Erdek Şubesinin talebiyle, model uçak kursu eğitimi okulumuz bünyesinde açıldı. Bir hafta devam eden eğitimin ardından kursa katılan 12 öğrencimizden 11`i kursu başarıyla tamamlayıp, yaptıkları model uçakların okul bahçesinde uçuş denemeleri başarıyla gerçekleşti. T.H.K. yetkililerine okulumuz adına verdikleri bu hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bu gibi sosyal aktivitelerimizin devamını bekliyoruz" diye sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false