Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Öğretmen adaylarını güvercine benzetti ortalık karıştı

Öğretmen adaylarını güvercine benzetti ortalık karıştı

MHP Milletvekili Milli Eğitim Komisyon Üyesi Ahmet Duran Bulut, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçere, atama bekleyen öğretmenlerimize yaptığı iddia edilen ataması yapılmayan öğretmenlerimizi....

MHP Milletvekili Milli Eğitim Komisyon Üyesi Ahmet Duran Bulut, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer`e,  atama bekleyen öğretmenlerimize yaptığı iddia edilen ataması yapılmayan öğretmenlerimizi Eminönü`nde bekleyen güvercinlere benzetiyorum. Bekliyorlar ki önlerine birisi yem atsın. İşte bu yüzden çocuklarımın hiç memur olmasını istemedim" konuşması ile ilgili olarak yazılı soru önergesi verdiğini açıkladı.
Milletvekili Bulut, atama bekleyen öğretmenlerimizle Milli Eğitim Bakanının görüşmesi sırasında "Ben öğretmen adaylarını Eminönü`nde bekleyen güvercinlere benzetiyorum. Bekliyorlar ki önlerine birisi yem atsın. İşte bu yüzden çocuklarımın hiç memur olmasını istemedim" söylemleri ile ilgili iddiaların bulunduğunu ifade etti.
Bulut, öğretmenlerimizin, çocuklarımızı yetiştirerek, kutsal bir görev ifa ettiklerini kaydedip, öğretmenlerimizin, mesleklerini yerine getirmek için yıllarca dirsek çürüttüklerini, kıt kanaat imkanlarla okuduklarını ve her türlü fedakarlıkta bulunarak, öğrencilerine ders anlatacakları günün hayalini kurduklarını belirtti.
TBMM Başkanlığına Milli Eğitim Bakanının yazılı olarak cevaplaması üzerine yazılı soru önergesi verdiğini anlatan Bulut, bu tarz bir konuşmanın Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılıp yapılmadığını; Öğretmenleri gerçekten yem bekleyen güvercinlere benzettiniz mi? Şayet bu açıklamayı yaptıysanız, ne demek istediniz? Bu onur kırıcı sözlerinizin arkasında ne var? Kendinizi atama bekleyen öğretmenlerimizin yerine koydunuz mu? Sorularını Milli Eğitim Bakanına yöneltti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli