Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Öğretmen maaşlarını gündemden düşürmüyor

Öğretmen maaşlarını gündemden düşürmüyor

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, öğretmen maaşlarını sürekli gündemde tutmaya devam ediyor.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, öğretmen maaşlarını sürekli gündemde tutmaya devam ediyor.
MHP Milletvekili Bulut, öğretmen maaşlarının düşüklüğünü sürekli gündemde tuttuğunu ancak herhangi bir değişikliğin olmadığını öğretmenlerimiz zor şartlarda görevlerini yaptığını bir kez daha hatırlattı.
Öğretmen maaşlarının yükseltilmesi konusu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması üzerine soru önergesi veren MHP Milletvekili Ahmet Duran Bulut konuyu TBMM gündemine tekrar taşımış oldu.
Milli Eğitim Komisyon Üyesi Bulut; Yazılı Soru Önergesinde diğer ülkelerde öğretmenlerin almış oldukları maaşlara bu kez geniş yer verdi.
MHP`li Bulut, "Ülkemizde öğretmenlerimizin maaşları diğer ülkelerle kıyaslandığın da düşük düzeyde bulunmaktadır" dedi. 
Öğretmenlerin;  ABD`de, ortalama 3 bin dolar, Japonya`da 2 bin dolar, Avustralya`da 1. derecedeki bir öğretmenin ortalama 2 bin 500 dolar, Fransa`da, 2 bin 500 dolar, Almanya`da ise öğretmenlerin 2-3 bin dolar arası maaş aldıklarını açıkladı.
Ülkemizde öğretmenlerimizin açlık sınırında yaşamak zorunda bırakıldıklarını da ifade eden Milletvekili Bulut, Milli Eğitim Bakanına, Öğretmenlerimizin maaşlarının artırılması konusunda yapılan çalışmaları sordu.
Sürekli diğer ülkelerle, gerek ekonomi gerek yaşam şartları ile ülkemizin karşılaştırıldığını dile getiren Milletvekili Bulut, "Bu karşılaştırmalar da öğretmen maaşları ile diğer ülkelerin hangi sebeple karşılaştırılmadığını, bunun sebebinin Ülkemizde öğretmen maaşlarının düşük olmasının etkili olup olmadığını Milli Eğitim Bakanına sordu.  Öğretmenlerimizin almış oldukları ek göstergelerinin emekliliklerine yansıtılması konusunda çalışmalarınız var mıdır?" sorusunu yöneltti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false