Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Öğretmenim, canım benim!

Öğretmenim, canım benim!

Erdek´te, 24 Kasım “Öğretmenler Günü” kutlama tören programı belli oldu.

Erdek´te, 24 Kasım “Öğretmenler Günü” kutlama tören programı belli oldu.

Öğretmenlerin Atatürk İlke ve İnkılâpları ile Atatürk´ün eğitim ve öğretime ilişkin düşünce ve idealleri doğrultusunda birlik ve beraberliği sürekli kılmak, öğretmenler arasındaki sevgi ve saygı bağlarını kuvvetlendirmek ve mesleki dayanışmayı canlı tutmak, Başöğretmen ulu önder Atatürk´ü ve ebediyete intikal eden öğretmenlerle, mesleğe ömür vererek emekli olmuş öğretmenlerin hizmetlerini şükranla anmak, mesleğe yeni giren öğretmenlerin mesleklerinin yüceliği bilincini vermek amacıyla büyük önder Atatürk´ün 1928 yılında Millet Mektepleri başöğretmenliğini kabul buyurdukları tarih olan 24 Kasım 1981 yılından beri her yıl Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor.

Erdek´te, Öğretmenler Günü kutlama programı, Cumhuriyet alanındaki Atatürk anıtına 24 Kasım Çarşamba günü saat 13.30´da çelenk sunulmasıyla başlayacak.

Çelenk sunumunun ardından İstiklal Marşımız okunacak. Erdek Milli Eğitim Müdürü M. Erbil Camgöz tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapılacak

İkinci tören Erdek Nerime Yüksel Ortaokulu konferans salonu´nda, saat 14.15´te merkez ve mahalle okul ve kurumlarında görevli müdürlerin katılımı ile gerçekleştirilecek. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam edecek. Göreve yeni başlayan öğretmenler yemin edecekler. Daha sonra emekli öğretmenlere plâket verilecek.

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında okullar arası yapılan voleybol ve masa tenisi turnuvalarında dereceye girenler ile resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarda derece alanlara ödülleri verilecek.

Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Öğretmenim canım benim!
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı