Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Öğretmenler günü coşkuyla kutlandı

Öğretmenler günü coşkuyla kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de düzenlenen törenlerle, duygulu bir şekilde kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü, ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de düzenlenen törenlerle, duygulu bir şekilde kutlandı.
Kutlama programı kapsamında ilk tören  cumhuriyet alanında gerçekleşti.
Saat 13.15`de başlayan tören, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Ömer Ceylan`ın Atatürk Anıtına çelenk koyması ile başladı. Ardından törene katılan protokol ve öğretmenlerin 1 dakikalık saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı´nın söylenmesi ile son buldu.  İkinci tören saat 13.30`da Erdek Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleşti. Buradaki tören de saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın söylenmesiyle başladı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşma Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan ve Nerime Yüksel Ortaokulu öğretmeni Metin Erdin tarafından yapıldı.
Milli Eğitim Müdürü Ceylan, konuşmasında, teknolojinin tüm hızıyla gelişmesine ve ne kadar etkin kullanılmasına rağmen eğitimin temel unsurunun öğretmenler olduğuna vurgu yaparken, ?Öğretmen; insanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarında çocuk ve gençlerin eğitim öğretimlerine rehberlik eden, yön veren ve yaşam hazırlayan kişidir. Öğretmenler gününün amacı, öğretmenin toplumdaki yerini, rolünü, önemini ve değerini kavratmak, sorunlarını belirlemek ve öğretmeni olması gerekli yüce konuma oturtmaktır. Öğretmenlerin kendi aralarındaki bağı kuvvetlendirmek, öğrencileri ile aralarındaki sevgi, saygı ve dayanışmayı güçlendirmektir. Emekli olan öğretmenleri saygıyla anmak ve yeni atanmış öğretmenlere mesleklerinin kutsal bilincine varmalarını sağlamaktır. İşte, Öğretmenler Günü, bu fedakar öğretmenlerimizin değerini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür. Teknoloji, eğitimde ne kadar etkili kullanılırsa kullanılsın eğitimin ana unsuru her zaman sizlersiniz. Öğretmenin etkin olmadığı bir eğitim sisteminin başarılı olması düşünülemez. Onun için her zaman olduğu gibi bizlere büyük sorumluluklar düşmektedir. Bizler, Türk Milli Eğitiminin temel amaçları ve temel ilkeleri çerçevesinde, kendi yetenek ve kabiliyetini bilen, geçmişini, özünü sağlam bir tarih şuuru içinde algılayan, yaşadığı zamanın gerçeklerinin de farkında olan, geleceğe umutla bakan, ulusal ve evrensel hukuk kurallarının bilincinde ve ?yaratılanı yaratandan ötürü hoş görme´ felsefesi gereği insan sevgisiyle, kısaca; bizi biz yapan değerlerimizle donatılmış bireyler yetiştirme azim ve gayreti içerisinde olmalıyız. Öğretmenlerimize duyduğumuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı dile getirmek için bu günü fırsat bilmeli ve bu duygularla, onların ellerini öpmeliyiz. Okulu bitirip hayata atıldığımız zaman, bizi bugünlere hazırlayan öğretmenlerimizi hatırlamak, ziyaret etmek ya da bir telefon, kart veya mektupla hatırlarını sormak onlar için en büyük ve en değerli armağan olacaktır. Tüm öğretmen arkadaşlarımın Öğretmenler Günü´nü en içten dileklerimle kutlar saygı ve sevgilerimi sunarım.? dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan´ın konuşmasının ardından, Erdek Kaymakamı İsmail Karadaş´ın izinli olması nedeniye Erdek Kaymakamlığına vekalet eden Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel,  emekli olmaya hak kazanan öğretmenlere hizmet şeref belgelerini verdi.
Kaymakam Sonel, daha sonra yaptığı konuşmasında başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere  Erdekli öğretmenler ve tüm öğretmenlerin gününü kutladığını ifade etti.
Göreve yeni başlayacak olan öğretmenlerin yemin töreni ile devam eden program, Nerime Yüksel Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı oratoryo ve tiyatro gösterisinin sahnelenmesiyle devam etti.
 Program, ilçemizde görev yapan müzik öğretmenlerinin eşliğinde öğretmenler korosunun seslendirdiği şarkılar,  24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ilçemiz okulları arasında gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.
24 Kasım Öğretmenler Günü programına, Erdek Kaymakam vekili Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, , Erdek Belediye Başkan vekili Çetin Gül, Erdek Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Alper Yeniel, Erdek İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar,  Erdek İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Volkan Kocatürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Adem Erdem Eren, siyasi parti başkanları, belediye meclis üyeleri öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Haber : Taygun Ertan



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli