Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Öğretmenler Günü sade bir törenle kutlandı

Öğretmenler Günü sade bir törenle kutlandı

Erdek´te 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Erdek´te 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Erbil Camgöz, Başöğretmen Atatürk Anıtı´na çelenk sundu.
Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda düzenlenen törene; Erdek Kaymakamı Abdullah Atatakan Atasoy, Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Erbil Camgöz, Erdek Emniyet Müdürü Faik Karabaş, Erdek Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halil İbrahim İlanku, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum temsilcileri ve ilçemizde görev yapan öğretmenler katıldı.
Tüm dünyanın içinde bulunduğu Covid-19 ile mücadele çalışmaları kapsamında sınırlı sayıda ve maske, mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen törende, günün anlam ve önemini belirten konuşma İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz tarafından yapıldı.
Konuşmasında; Öğretmenlik mesleğini, gücünü sevgiden alan dünyanın en kutsal ve en önemli mesleklerinden biri olduğunun altını çizen İlçe Milli Eğitim Müdürü Camgöz, ?Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz çocuklarımızın bilimin rehberliğinde hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek şekilde bilgili, donanımlı, dinamik ve her şeyden önemlisi ülkesini, milletini seven milli manevi değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmek için canla başla çalışan tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.? dedi. 

Küresel salgın (pandemi) nedeniyle uygulanan uzaktan eğitim hakkında da bilgi veren Camgöz "Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye´de de eğitim salgın hastalıktan çok büyük ölçüde etkilenmiştir. Yaşanan sağlık sorunları eğitim örgütlerini, öğretim yöntem tekniklerini değiştirmeye, değişen toplumsal yaşamın gereği olarak eğitim programlarını gözden geçirmeye zorlamıştır. Pandemi sürecinin başlamasıyla uzaktan eğitim sisteminin temelleri atılmaya ve yeni bir eğitim düzeni oluşturmaya başlanmıştır. Bir anlamda bu sürecin başlamasıyla birlikte dijital bir dönüşüm yaşanıyor. Bu doğrultuda eğitim yolculuğumuz sizlerin özverisiyle sağlıklı bir şekilde devam edecek çünkü biz sizlere güveniyoruz." diyerek sözlerine ekledi.
Camgöz´ün konuşmasının ardından Erdek Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Bekir Alkan "Ben Öğretmen Olmak İstiyorum" adlı şiir okudu.
Öğrencilerin şiir okumasıyla birlikte tören sona erdi.
Törenin ardından Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy, öğretmenlerin, Öğretmenler Günü´nü kutladı.
Törende görev alan öğretmenlere teşekkür eden Kaymakam Atasoy "İnşallah en yakın zamanda sağlıkla, öğrencilerinizle buluşmanızı diliyorum." dedi.
Tören sonrasında Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Erbil Camgöz ve okul müdürleri, Kaymakam Abdullah Atakan Atasoy´u makamında ziyaret ettiler.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false