Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

"Öğretmenler Günü"ne Coşkulu Kutlama

24 Kasım ?Öğretmenler Günü?, ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de düzenlenen törenle, duygulu bir şekilde kutlandı.

Erdek Kapıdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan kutlama programı saat 14.30´da Erdek Öğretmenevi toplantı salonunda saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı.
Günün anlam ve önemi hakkında düşünce ve duygularını dile getiren Erdek İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erbil Camgöz, "İlk buyruğu ?Oku´ olan yüce Allah´ın kulları, ?İlim Çin´de de olsa gidin alın.´ diyen bir peygamberin ümmeti, dünyaya boyun eğdiren, ancak hocalarının önünde eğilmekten çekinmeyen cihan sultanlarının torunları ve ?Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştireceksiniz´ diyen Mustafa Kemal Atatürk´ün gençliği olarak bizleri yetiştiren aziz öğretmenlerimizin, öğretmenler gününü kutluyor ebediyete intikal eden sevgili öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Camgöz´ün konuşmasının ardından emekli olmaya hak kazanan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri takdim edildikten sonra, adaylığı kalkan öğretmenler yemin etti.
"Başöğretmen Atatürk" video gösterisi, İstiklal İlkokulu öğrenci korosu ve oratoryo gösterisiyle süren kutlama programı, ülke genelinde şehit olan öğretmenler için hazırlanan slayt gösterisi, şiirlerin okunması ve hafta içinde, Öğretmenler Günü için düzenlenen ve çeşitli kategorilerde gerçekleşen yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ilçe protokolü tarafından ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
Kutlama programının ardından ilçemizde görev yapan öğretmenler tarafından oluşturulan müzik grubu şarkılarıyla salondaki konuklara eğlenceli dakikalar yaşatırken, ?Öğretmen Marşı? hep bir ağızdan söylendi.
Programın ardından ilçe protokolü ve öğretmenlere yemek ikramında bulunuldu.
Erdek Öğretmenevi´ndeki programa Balıkesir Vali Yardımcısı ve Erdek Kaymakam Vekili Mehmet Suphi Olcay, Erdek Garnizon Komutanı Deniz Albay Ateş Kalkan, Erdek Jandarma Komutanı Volkan Kocatürk, Erdek İlçe Emniyet Müdürü Erol Acar, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, Erdek Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Adem Erdem Eren, AK Parti Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan, CHP Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Haber : Taygun Ertan

 



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli