Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Öğretmen-Yazar Selçuk Aybek: Öğretmenlik, çocuğun ruhuna seslenen çok kutsal bir meslek

Öğretmen-Yazar Selçuk Aybek: Öğretmenlik, çocuğun ruhuna seslenen çok kutsal bir meslek

Resmi ve özel eğitim kurumlarında toplam 41 yıllık bir öğretmenlik yaşamı bulunan Öğretmen-Yazar Selçuk Aybek, Öğretmenlik, çocuğun ruhuna seslenen, onu ömür boyu etkileyen çok kutsal bir meslektir dedi.

Resmi ve özel eğitim kurumlarında toplam 41 yıllık bir öğretmenlik yaşamı bulunan Öğretmen-Yazar Selçuk Aybek, "Öğretmenlik, çocuğun ruhuna seslenen, onu ömür boyu etkileyen çok kutsal bir meslektir" dedi.
Yaz tatilini geçirmekte olduğu Erdek ilçesine bağlı Tatlısu Köyü`ndeki yazlığında düşüncelerini açıklayan Aybek, şu değerlendirmede bulundu:
"Mesleğe 1956 yılında başladım. 1971-1984 yılları arasında Bandırma`da olmak üzere toplam 41 yıllık meslek yaşamım bulunuyor. Öğretmenlik, çocuğa bağırıp, çağırmakla olmaz. Öğretmen, çocuğun ruhuna seslenerek, onu etkilemeli ve doğruya, iyiye yönlendirmelidir. Bunu gerçekleştiren öğretmen, görevini hakkıyla yerine getiriyor demektir."
Çok sayıda kaynak ders kitabının yanı sıra edebî kitapların da sahibi olan Aybek, yazarlık yaşamının 1969 yılında kaynak ders kitaplarını kaleme alarak başladığını, ardından da tarihî ve edebî nitelikli yapıtları yazmaya yöneldiğini belirtti.
Hâlen, bir öykü kitabının hazırlıklarını sürdürdüğünü vurgulayan Öğretmen-Yazar Selçuk Aybek, "Şu anda kitabım için 22 öyküyü tamamladım. 5-6 öyküyle birlikte, İnkılâp Yayınevi tarafından basılacak öykü kitabım tamamlanacak. Öykülerimdeki karakterler, çok yönlü olacak. Gerçekçi ve yaşamın içinden alınan öykülerimde ağırlıklı olarak insan sevgisini ön plânda tutuyorum" dedi.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false