Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Oğuz Gündoğdu’yu kaybettik

Oğuz Gündoğdu’yu kaybettik

ŞMG Lisesi mezunuydu

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Dr. Oğuz Gündoğdu yaşamını yitirdi.

Ülkemizin tanınmış deprem bilimcilerinden Gündoğdu, daha önce kalp ameliyatı geçirdikten sonra rutin kontrollerinde damar tıkanıklığı belirlenmesi üzerine İstanbul Beylikdüzü’ndeki özel hastanede ameliyata alınmış, yapılan müdahaleyle kalbine stent takılmıştı. Ancak daha sonra durumu kötüye giden Gündoğdu, tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.

1947 yılında Bursa’da doğan Gündoğdu, babasının astsubaylığı görevi sırasında Bandırma Şehit Mehmet Günenç Lisesi’nde(ŞMG) eğitim-öğretim gördükten sonra 1964-1965 döneminde mezun olmuştu.

Özellikle Kuzey Anadolu Fay Hattı konusunda uzmanlığı ile tanınan, 1999 Gölcük depremi sonrasında aktif olarak sahada görev yapan Dr. Oğuz Gündoğdu, emekliliğinin ardından Mahalle Gönüllüleri Derneği’nin(MAGDER) başkanlığını yaparak, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının toplantılarına katılıp, beklenen İstanbul depremine karşı bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyordu.

Bandırma’ya da zaman zaman çeşitli kurum ve kuruluşların davetiyle gelen Gündoğdu, depremle ilgili çeşitli toplantılarda düşüncelerini açıklamıştı.

Evli ve bir çocuklu Gündoğdu, 28 Mayıs Cumartesi günü, İstanbul Büyükçekmece’de, Yeni Mezarlık’ta toprağa verilecek.



Anahtar Kelimeler: Gündoğdu’ kaybettik
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli