Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Ok, çevre katliamına artık son verilmesini istedi

Ok, çevre katliamına artık son verilmesini istedi

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Balıkesir Susurluk (Simav) Çayı ve Kaz dağlarında yaşanan çevre katliamına ilişkin...

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Balıkesir Susurluk (Simav) Çayı ve Kaz dağlarında yaşanan çevre katliamına ilişkin TBMM´de yaptığı basın toplantısında, özellikle AKP iktidarı döneminde çevre katliamlarının arttığını ifade ederek Çevre ve Şehircilik Bakanı ile Tarım ve Orman bakanına seslenip ?ARTIK DURUN´ dedi.
Bir yanda maden arama bahanesiyle sadece Türkiye´nin değil, Dünya´nın gözbebeği Kazdağları başta olmak üzere, HES´ler bahanesiyle Karadeniz´in bütün doğal güzellikleri katledilirken, bir taraftan da Balıkesir´de bir başka çevre katliamı yaşandığının altını çizen Ok, ?Katledilen sadece topraklarımız değil, geleceğimiz ve istikbalimiz olan evlatlarımızın güzel ve sağlıklı çevrede yaşama haklarıdır. Balıkesir Susurluk ilçesi Yıldız Mahallesi ve Aziziye mahalleleri arasında kalan bir besihane Simav çayına, Balıkesir halkının ifadesiyle Susurluk çayına deşarz ediliyor. Ben artık sözün bittiğine inanıyorum. Bu besihanenin AKP hükümetleri döneminde İçişleri Bakanlığı yapan bir şahsa ait olduğu için, üzerine gidilemediği, gidilmesinin de formaliteden olduğunu maalesef üzülerek görüyoruz. Balıkesir Çevre İl Müdürlüğü durumu tespit ediyor ve bu şahsa ve besihaneye bir ceza kesiyor. Ama bu ceza o kadar komik ki ?Sen işine devam et, bakma biz ceza kesiyoruz ama sen çevreyi katletmeye devam et´ der gibi. Kısacası ödül verir gibi. Ve bu cezadan 10 gün sonra Simav çayına, çevreyi katleden zehirli atıklar boşaltılmaya devam ediliyor. Özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanıyla, Tarım ve Orman bakanına buradan sesleniyorum, lütfen gereğini yapınız. Aksi takdirde Balıkesir halkı burada toplumsal eylemlere başlayacak.? dedi.
Kaz Dağlarında maden arama şirketlerinin yaptığı faaliyet ile Fethiye Dalaman´da PKK terör örgütü tarafından yapılan anarşist faaliyetler neticesinde çıkan orman yangınları arasında bir fark olmadığını söyleyen Ok ?Artık milletin vicdanı ayağa kalktı. Sanatçısından, futbolcusuna, köylüsünden, şehirlisine, kadınından, erkeğine herkes isyan ediyor. Toplumun bu vicdanı bu katliamları durduracaktır. Ve bu katliamı yapanlardan da hukuk önünde bir gün bunun hesabının sorulacağını özellikle ifade etmek istiyorum.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli