Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ok; Son 10 yılda halk fakirleşti, yandaşlar zengin oldu

Ok; Son 10 yılda halk fakirleşti, yandaşlar zengin oldu

OECD raporuna göre, Türkiye´nin gelir ve servet dağılımı konusunda ki adaletsizliği, İYİ Parti´yi harekete geçirdi.

OECD raporuna göre, Türkiye´nin gelir ve servet dağılımı konusunda ki adaletsizliği, İYİ Parti´yi harekete geçirdi.
İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, yoksulluk ve gelir adaletsizliğinin araştırılması için TBMM´ye araştırma önerge verdi.
Açıklanan OECD raporları ile birlikte, Türkiye´nin gelir ve servet dağılımı konusunda Avrupa´nın en kötü durumdaki ülkelerinden biri olduğunu söyleyen Ok, araştırma önergesini 20 milletvekilinin imzası ile meclis başkanlığına sundu. Önergenin gerekçesinde bir takım veriler paylaşan Ok, Türkiye´nin sahip olduğu toplam servet değerinin 1 trilyon dolar olduğunu ve nüfusun % 72,6´sının servetinin 10 bin doların altında olduğu belirtti.
Diğer yandan nüfusun % 10´unun servetinin, ülke servetinin % 77´sini oluştururken, nüfusun en zengin % 1´inin ise ülke servetinin % 54´üne sahip olduğunu önergenin genel gerekçesi olarak sunan Ok ?´Türkiye´nin son 10 yılda gelir dağılımı yönünden en hızlı bozulan ülkelerden birisidir. AK Parti iktidarında halk fakirleşti, yandaşlar zengin oldu.´´ dedi.
Türkiye´de haftada 60 saatten fazla çalışan işçilerin oranının % 20,6 olduğunu söyleyen Ok, bu oranın aynı zamanda OECD ülkeleri içindeki en yüksek oran olduğunu, listede ilk sırada bulunan Türkiye´yi takip eden ülkelerin, Kolombiya, Kosta Rika, Meksika ve Endonezya olduğunu söyledi.
Ülkemizde nüfusun % 20´den fazlasının açlık sınırının altında, % 60´ınında yoksulluk sınırında yaşadığını işaret eden Ok ?Başta enerji olmak üzere, gıda maddelerine gelen art arda zamlar dolayısıyla Türkiye´de açlık ve yoksulluk artıyor. Ülkemizde son 10 yılda devlet eliyle gelir adaletsizliği ve yoksulluk sistemli bir şekilde bu noktalara getirildi. Ülkemizin ciddi bir bölümü yoksulluk içerisinde hayatta kalma mücadelesi verirken, ülkenin şanslı yüzde biri servetlerine iktidar eliyle servet katmaya devam etmektedir.´´ diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli