Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Ok, zeytinlik alanların yok olacağını öne sürdü

Ok, zeytinlik alanların yok olacağını öne sürdü

Yıl, yaş ve prim şartlarını tamamlamasına karşın Sosyal Güvenlik Kurumu´na borcu bulunması nedeniyle emekli olamayanların yapılandırma imkanından yararlanması için sayılı gün kaldı.

Yıl, yaş ve prim şartlarını tamamlamasına karşın Sosyal Güvenlik Kurumu´na borcu bulunması nedeniyle emekli olamayanların yapılandırma imkanından yararlanması için sayılı gün kaldı.
MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, üzerinde çalışmaların sürdüğü Üretim Paketi Kanun Taslağı´nın TBMM´ne sevk edilmemesi gerektiğini belirterek, yasalaşması halinde mera, yaylak, kışlak ve zeytinliklerin yok olacağını savundu.
Ok, düzenlediği basın toplantısında, tarım ve hayvancılığın sorunlarına değindi.
AK Parti iktidarının uyguladığı politikalarla tarım ve hayvancılık sektörünün iflasın da ötesine düşerek can çekiştiğini ileri süren Ok, ?Gösterişli toplantılarla milli tarım politikası ilan ediliyor. Sanki 14 yıldır AK Parti değil de başka bir parti ülkeyi yönetiyormuş gibi çiftçinin, köylünün aklıyla alay ediliyor. Türkiye, 7 yıl önce havza bazlı üretim modeline geçti ama bir arpa boyu yol alınmadı.? dedi.
Henüz Meclis´e sevk edilmeyen, ancak Milli Tarım Projesi ile eş zamanlı olarak üzerinde çalışmaların sürdüğü Üretim Paketi Kanun Taslağı´nın yasalaşması halinde mera, yaylak, kışlak ve zeytinliklerin yok olacağını ileri süren Ok, meraların AK Parti iktidarında trajik şekilde azaldığına dikkat çekti.
Ok, açıklamasını şöyle sürdürdü: ?Taslak yasalaşırsa, tarım alanları ve meralar yok olacak. Zeytinliklerimiz tarumar edilecek. Taslakta, zeytinliklere en az üç kilometre mesafe şartı kaldırılarak, ?kimyevi atık, toz ve duman çıkaran tesis´ ibaresi çıkarılıyor. Bu taslak, asla Meclise gelmemeli ve buradan geçmemeli. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının talebi üzerine; ihtiyaç duyulan yerlerin ilgili müdürlüğün talebi, komisyon ve defterdarlığın uygun görüşü üzerine Valilikçe tahsis amacı değiştiriliyor. Bu da gerçekleşirse tarım arazileri, mera, otlak ve yaylaklar birer birer yok olacak. Zaten musalla taşına konulan bu cenazeyi kaldıracak kişilerin arandığı tarım ve hayvancılığın bitişinin resmen ilanı olacak. Bu düzenlemenin asla çıkmaması gerekiyor. Bu projeler gerçekleşirse AKP´nin tarımı çökertme için hayata geçireceği ihanet projesi olacak.?
Adını ?milli? koymakla milli tarım projesi olamayacağını savunan Ok, Türkiye´nin tarım ve hayvancılıkta tamamen dışa bağımlı hale geldiğini ifade etti.
Ok, 2014 yılında 49 bin canlı sığır ithal edilirken bugün bu rakamın 400-450 bin aralığında olduğunu belirterek ?Dünyada sığır ithalatında ikinci sıraya yükseldik. Tarım, hayvancılık ve süt üretimi şu anda çıkmazın içindedir. Eğer bu yanlış politikalar devam edecek olursa Allah muhafaza stratejik bir üretim olan tarım tamamen yabancıların eline geçecek. Adına milli denen bu ihanet projelerinin derhal ortadan kaldırılması gerekiyor.? değerlendirmesini yaptı.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli