Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Okul kantinleri denetlendi

Okul kantinleri denetlendi

Erdek İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü´ne bağlı ekipler, dün gerçekleştirdikleri denetimlerle ilçedeki okul kantinlerinin denetimlerini tamamladı.

İlçemiz okullarında faaliyet gösteren kantinleri denetleyen İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, son olarak Erdek Atatürk İlkokul ve Ortaokul kantinine yaptığı denetimle tüm okul kantinlerinin denetimlerini tamamlamış oldu.
Denetimlerde, ürünlerin işletme kayıt numaralarının bulunup bulunmadığına, ürünlerin son tüketim tarihlerine, kantin personelinin hijyen belgelerinin bulunup bulunmadığı kontrol edildi. Gerçekleştirilen denetimlerde ayrıca kantinlerde 2007 yılında satışı yasaklanan patates kızartması, gazlı içecekler (Kola, gazoz vb.), gözleme, cips gibi ürünlerin yanı sıra çikolata, gofret ve şekerlemeler gibi satışı yasak olan ürünlerin satılıp satılmadığı kontrol edildi.

/resimler/2016-5/28/1940172696198.jpg

illi Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından alınan satışı yasak ürünlerin kantinlerde satışı yapılıp yapılmadığına dikkat eden denetim ekipleri, ayrıca bakanlıkların kantinlerde satışını istediği kuru meyve, kuru yemiş, yoğurt ve taze sıkılmış meyve sularının satışı konusunda önerilerde bulundu. Kantinleri denetleyen İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri gazetemize yaptığı açıklamada, 2015/2016 eğitim öğretim yılı başlarında gerçekleştirdikleri kantin çalışanlarına yönelik yapılan bilgilendirme toplantılarının etkili olduğunu söyleyerek, bu sene içerisinde okul kantinlerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını açıkladılar.

Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: Okul kantinleri denetlendi
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı