Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Okul müdürlerinin hukuk zaferi

Okul müdürlerinin hukuk zaferi

Ağustos 2014´te bir torba yasayla görevden alınan okul müdürleri, başlattıkları hukuk mücadelesini kazandı.

Ağustos 2014´te bir torba yasayla görevden alınan okul müdürleri, başlattıkları hukuk mücadelesini kazandı. Danıştay, haksız yere görevden alınarak yerlerine hükümete yakın sendikaya bağlı öğretmenlerin atandığını savunan müdürleri haklı buldu. Karar son nitelik taşıdığı için 8 bin 403 eski müdür görevlerine dönebilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, kararı bir ay içinde uygulayarak, müdürleri görevlerine geri vermek zorunda bulunuyor.
Milli Eğitim Bakanlığı´na bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik´e karşı açılan dava sonuçlandı. Bakanlığın, aynı kurumda 4 yıl görev yapmış okul müdürlerinin görevden alınması ile ilgili uygulama yargıdan döndü. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu (İDDK), "eksik düzenleme" gerekçesiyle yönetmeliğin bazı maddelerinin yürütmesini durdurdu. İlçe milli eğitim müdürü ve şube müdürleri, 4 yılını dolduran okul yöneticileriyle sadece bir gün bile çalışsa onlar hakkında değerlendirme yapabiliyordu.
ERDEK´TE DE VAR
Bu arada, Erdek´te de Danıştay´ın kararıyla yakından ilgili eski müdürler bulunuyor. Bunlar arasında 4 yıllık görev süresini tamamladıktan sonra 18 Eylül Ortaokulu Müdürlüğünden alınarak önce Muzaffer Gürer Ortaokulu, ardından İmam Hatip Ortaokulu matematik öğretmenliğine atanan Zeki Bay ile yine 4 yıl Muzaffer Gürer Ortaokulu Müdürlüğünü yürütmesinin ardından görevinden alınıp Karşıyaka Ortaokulu fen bilgisi öğretmenliğine atanan Bekir Firikçi yer alıyor. Ayrıca, Danıştay´ın iptal ettiği karar öncesinde, Erdek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı ve edebiyat öğretmeni Erdorum Acaroğlu, Erdek Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Nursen Besler ve Nerime Yüksel Ortaokulu Müdür Yardımcısı Mesut Gökdeniz de görevlerinden alınmışlardı.

Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler:
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false