Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Okul saldırıları meclisin gündeminde

Okul saldırıları meclisin gündeminde

MHP Milletvekili, saldırıya uğrayan okullar için alınan tedbirlerin açıklanmasını istedi.

MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, PKK terör örgütünün eğitime ve eğitim çalışanlarına uyguladığı saldırıları TBMM gündemine taşıyarak İçişleri Bakanına konu ile ilgili cevaplanmak üzere yazılı soru önergesi verdi.
PKK`nın eğitim-öğretim hizmetlerini aksatmak, öğretmenleri, eğitim çalışanlarını yıldırmak, korkutmak, onları bölgeden uzaklaştırmak, bölgedeki çocukların eğitim-öğretim almasını engellemek için eğitim çalışanlarımızı kaçırmakta ve okullarımıza zarar verdiğini dile getiren Bulut, bu tür eylemler tedbir alınmadığı takdirde son bulmayacağını öne sürdü.
İçişleri Bakanlığının tedbir alması gerektiğini vurgulayan Bulut, çocuklarımızın eğitim-öğretim görmesini sağlamak, onların cahil yetişmesine engel olmak, terör örgütü tarafından maşa yapılmasına izin vermemek için öğretmenlerimizin o bölgede birçok fedakârlıkta bulunarak görev yaptıklarını belirtti. 
Ailelerini, sevdiklerini geride bırakarak ideallerinin peşinden koşan öğretmenlerimize güvenli bir ortam oluşturmak bu devletin asli hizmeti olduğunu ifade eden Bulut, konu ile ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına İçişleri Bakanının yazılı olarak cevaplaması üzerine soru önergesi verdi.
Milletvekili Bulut; Bu olayların önüne geçilmesi açısından okullarımızda ne tür tedbirler almaktasınız? Bölgede bulunan okullarımızın güvenliği nasıl sağlanmaktadır?


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu