Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

OKULLAR ATIK PİL TOPLAMAK İÇİN YARIŞACAK

OKULLAR ATIK PİL TOPLAMAK İÇİN YARIŞACAK

Bandırma Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP-DER) iş birliği ile okullarda ?Sıfır Atık´ bilinci aşılamak ve öğrencilere atık pil toplama alışkanlığı kazand

Bandırma Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP-DER) iş birliği ile okullarda ?Sıfır Atık´ bilinci aşılamak ve öğrencilere atık pil toplama alışkanlığı kazandırmak amacıyla ?Okullar Arası Ödüllü Atık Pil Toplama Yarışması? başlattı.
?Okullar Arası Ödüllü Atık Pil Toplama Yarışması? na Bandırma´da bulunan özel ve resmi anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ve dengi okullar katılabilecek.
Yarışma ile ilgili detaylar ise şu şekilde: "Yarışma süresince aşağıda belirtilen gruplardaki ilçeler kendi aralarında sıralamaya tabi tutularak atık pil toplayacaktır. Her grupta en çok pil toplayan ilk üç okul ödüllendirilecektir.
1 grup: Altıeylül, Karesi, Bandırma, Edremit
2 grup: Gönen, Ayvalık, Burhaniye, Bigadiç, Susurluk, Dursunbey, Sındırgı, Erdek, İvrindi, Havran, Kepsut, Manyas, Savaştepe, Balya, Gömeç, Marmara
30 Nisan 2020´de sona erecek yarışmanın sonunda okul yetkililerinin 0266 711 11 00 (2101) veya 0533 382 21 11 numaralı hattı arayarak atık pillerin alınması için kayıt oluşturmaları gerekiyor.
Okullardan atık pillerin toplanması, bu başvurulara istinaden Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli tarafından makbuzlu olarak 2-8 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
Toplanan atık piller, TAP-DER tarafından çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilecek. Ödüller, Bandırma Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından okullara bilgilendirme yapılarak teslim edilecektir."
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı