Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Okullar Hayat Olsun Projesi hayata geçiyor

Okullar Hayat Olsun Projesi hayata geçiyor

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Zambak Yayın Grubu Genel Müdürlüğü Okullar Hayat Olsun Projesi işbirliği tanıtım toplantısı, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü konferans salonunda yapıldı.

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Zambak Yayın Grubu Genel Müdürlüğü "Okullar Hayat Olsun Projesi" işbirliği tanıtım toplantısı, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü konferans salonunda yapıldı. Toplantıya; Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli ve Zambak Yayın Grubu Genel Müdürü Bayram Murat ve diğer yetkiler katıldı.
Geleneklerin geri dönüşümü sağlanacak
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Zambak Yayın Grubu ile yapılacak örnek çalışmaları doğrultusunda okul bahçesinde öğrencilerin ders aralarında veya ders çıkışında, hafta sonlarında oyun oynayabilmeleri, birlikte hareket etme becerisi, birlikte oyun oynama kültürü kazanmaları için oyun alanları oluşturulacak. Bu oyunlar daha çok unutulmaya yüz tutmuş sek sek oyunu, köşe kapmaca, üçtaş, dokuztaş gibi oyunlardan oluşmaktadır.
Okullar Hayat Olsun (OHO) projesi kapsamında yapılan çalışma ile ilk olarak okul bahçelerinde oyun alanları düzenlenmesi yapılacak. OHO Projesiyle 5 bin okulun bahçesine oyun alanı çizimini gerçekleştirilecek. Oyun alanı çizimi gerçekleştirilecek okulların, 2 bin adedini 2013 yılı içinde, 2 bin adetini 2014 yılı içinde, 1 bin adetini de 2015 yılı içinde tamamlanacak. Ek çizimler tarafların mutabakatı olması halinde gerçekleştirileceği bildirildi.
Proje etkinliklerle desteklenecek
OHO projesiyle oyun alanlarının yanı sıra, öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik olarak eğitim, seminer, konferans, tiyatro, bilimsel araştırmalar, çalıştaylar, eğitici oyuncaklarla oyun etkinlikleri, yarışmalar ve organizasyonlar geliştirilecek. Bu çalışmalar ile OHO Projesi çeşitli faaliyetlerle hayata geçirilmiş ve hayat boyu öğrenmeye katkı sağlınmış olacak. Türkiye`deki tüm okullara dağıtılmak üzere içinde geleneksel oyunların nasıl oynanacağını anlatan Geleneksel Çocuk Oyunları Rehberi hazırlanacak.
Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında faaliyet gösteren Türkiye`deki tüm okulların iç mekânlarına asılmak üzere `Proje Okulu` olduğuna dair imzalı sertifikası verilecek
Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Biçerli, şunları söyledi: "Okullar Hayat Olsun Projesini çok ciddi önemsemekteyiz. Bugün burada Zambak Yayın Grubu ile yapmış olduğumuz protokol çok anlamlıdır. Çünkü eğitim konusu sadece Milli Eğitim Bakanlığına bırakılmamalıdır. Sivil toplum kuruluşları, özel şirketler, holdingler, yayın evleri iş birliği halinde sürece katkı sağlamalıdır.
Zambak Yayın Grubu Genel Müdürü Bayram Murat şu ifadeleri kaydetti: "Çocuklarımızın kendilerini tanımaları, ilgi ve becerilerini keşfedebilmeleri adına ise oyunlar onları yarınlara hazırlayacak deneyimlerini geliştirdikleri kıymetli birer alandır. Bu alanlar çocuklarımızın seviyelerine ve gelişimlerine uygun olarak tasarlanması ve sunulması ise ciddiyetle yönetilmesi gereken bir konudur. Biz bu sorumluluktan yola çıkarak, öğrencilerin okul bahçelerinde eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkân vermek istedik. Bu alanları yaşayan güvenli alanlar haline dönüştürülmesi olan "Okullar Hayat Olsun" projesine destek verdik" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false