Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Okullarda sağlık taraması

Okullarda sağlık taraması

Balıkesir İl Sağlık Müdürü ve Halk Sağlığı Müdür V. Op Dr Servet Kocaöz, geleceğimiz olan çocukların sağlıklı bir şekilde eğitim hayatlarını devam ettirmelerine katkıda bulunmak amacıyla il çapında bir okul sağlığı tarama programı başlattıklarını açıkladı

ilkokulların 1. sınıflarında işitme testi, anaokulu sınıfından başlayarak ilkokulun tüm sınıflarını kapsayacak olan görme taramaları ve ağız diş sağlığı taramalarını başlatarak, okul çağındaki çocuklarımızın sağlığının korunmasına katkıda bulunulduğu bilgisi veren Dr. Kocaöz, açıklamalarına şöyle devam etti: ?Okul çağı çocukların büyüme ve gelişme dönemidir. Bu dönemde erken fark edilen büyüme-gelişme bozukluklarının önüne geçmek daha kolaydır. Çocukluk dönemi sağlık alışkanlıklarının geliştirilmesi için de uygun bir dönemdir. Sağlıklı bilgi, tutum ve davranışları geliştiren öğrenciler çevrelerindeki bireyler için de eğitici olabilirler. Tarama programlarımız sayesinde ailelerimizin de dikkatini sağlıklı davranışlar oluşturmaya çekmeyi hedefliyoruz? diyerek uyguladıkları tarama programları hakkında bilgi verdi.
Bu yıl ilkokul 1. sınıflarda işitme tarama testi başlattıklarını vurgulayan Kocaöz, ?Çocuklarımız doğar doğmaz hastane ortamında işitme tarama testi uygulanmaktadır. Ancak bu tarama gelişimin devam ettiği ilkokul döneminde tekrarlanması gerekiyor. İşitmede sorunu olan çocuklarımız erken dönemde fark edilerek tedavi olup eğitimlerini daha başarılı devam ettirebileceklerdir.? Diye konuştu.
Ağız diş sağlığı taramasının da yapıldığını kaydeden Dr. Kocaöz, ?İlkokulun tüm sınıflarında uygulanmaktadır. Diş çürüklerinin erken tanınıp tedavi edilmesi o dişin kaybını önlediği gibi, vücuttaki bir enfeksiyon odağının da ortadan kalkması demektir, ayrıca bu taramalar sırasında bir dişin yapısal bozuklukları da saptanabilmekte ve erken dönemde tedavi edilebilmektedir." diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Okullarda sağlık taraması
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli