Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Okumanın gerçekten yaşı yok!

Okumanın gerçekten yaşı yok!

Okumanın yaşı olmadığının en güzel örneklerinden biri de Bandırma´da gerçekleşiyor.

Okumanın yaşı olmadığının en güzel örneklerinden biri de Bandırma´da gerçekleşiyor.
58 yaşındaki Nilgün Germiyan, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, ?Siyaset Bilimleri ve Kamu Yönetimi? bölümünün ikinci sınıfında okuyor.
Liseden mezun olduktan sonra hemen memuriyet yaşamına girmesi üzerine çok istemesine karşın yüksek öğretim görememenin burukluğunu yaşadığını vurgulayan Germiyan, şunları söyledi:
?Bandırma Belediyesi´nden emekli oldum. Aklımda hep hukuk öğrenimi görmek ve kadına şiddete karşı çalışmalar yapmak vardı. Ancak girdiğim üniversite sınavında hukuk fakültesi için puanım tutmadı. Puanım, şu anda eğitim-öğretim gördüğüm ?Siyaset Bilimleri ve Kamu Yönetimi´ bölümüne yetti. Ancak hâlen okuduğum bu bölümden çok memnunum. Keyifli bir eğitim-öğretim görüyor, çok yararlı bilgiler ediniyorum.?
4 yıllık bu bölümden mezun olduktan sonra aklında çok istediği hukuk öğreniminin de bulunduğuna dikkati çeken Germiyan, ?Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nde eğer hukuk fakültesi açılır ve sınavı kazanırsam, mutlaka fark derslerini vererek bu bölümü de bitirmek istiyorum? diye konuştu.
Evli ve iki çocuklu olan Nilgün Germiyan, ev işlerinin eğitim-öğretimine engel olmadığını vurgularken, şu değerlendirmede bulundu:
?Üniversiteyi bitirerek yaşama akademik bir pencereden bakmak istiyorum. Kadınlarımız, yaşları ne olursa olsun kendilerine dikte ettirilen hayatı kabul etmesinler ve hayallerinin peşinden koşsunlar. Tabii ki sosyal yaşamdan da hiç kopmasınlar.?
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Okumanın gerçekten yaşı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false