Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Olası kaza öncesi alınan önlemler vatandaşları sevindirdi

Olası kaza öncesi alınan önlemler vatandaşları sevindirdi

Yürekleri ağza getiren e-scooter çılgınlığı, trafik denetimi ile güvenlik kazandı.

Bir çok şehirde pratik ulaşım aracı olarak kullanılan e-scooter organizasyonun Şubat ayı başı itibariyle Bandırma'da da kullanılmaya başlanması özellikle gençlik tarafından büyük ilgi ile karşılanmıştı. Cumhuriyet alanı, sahil bandı ve mendirek'in yanı sıra kent merkezinde birçok mahalleye erişim sağlamak amacı ile kullanılan e-scooter’lerin ilk etapta 70, ardından 30 adet ile kapasite artırımına gidilirken ulaştırma Bakanlığı normları ile kent nüfuslarının % 0,5 ne varan oranlarda ruhsatlandırılması, Bandırma'nın kapasitesinin 900-1000 adet olarak öngörülmesine neden oldu. Yüklenici kurum bu rakama ulaşmak noktasında zaman içinde yapılacak takviyeler ile sayıyı tamamlamayı planlarken bir çok vatandaştan, yaya kaldırımları ve trafiğe kapalı yollarda kullanılan e-scooter’lerin yaya yürüyüşünü tehdit ettiği yönünde şikayetler geldi. 
Bandırma Belediyesi ile Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası bugün Balıkesir'de gerçekleşen Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanlığı toplantısına katılarak, uygulamanın Bandırma trafiğine uygun olmadığı noktasında görüş verildi. 
Yine bugün Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Müdür Yardımcısı Faruk Bağcı, beraberinde İlçe Trafik Şube Amiri Akif Çiçen ile birlikte yaptıkları açıklamada e-scooter’lerin mevzuata göre kullanılmasına ilişkin bilgilendirmede bulundular. 
Buna göre e-scooter'i 15 yaşından küçüklerin kullanması yasak. Ayrıca; e- scooter’i yaya yolunda sürmek 951 TL ceza, e-scooter 2 kişi binmek 951 TL ceza, e-scooter ile sırtta taşınabilen kişisel eşya harici yük taşımak 951 TL ceza ceza e- scooter’i kamu nizamını bozacak, özel mülkiyeti ihlal edecek, araç ve yaya trafiğini engelleyecek şekilde park etmek 436 TL ceza uygulanacak. 
Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi tarafından cezai uygulamaya geçmeden ön görülen uyarıcı bilgilendirmeye göre e-scooter’lerin trafiğe kapalı alanlar Cumhuriyet Alanı, Sevgi Yolu, S. Şeker, İstiklal Caddesi, Pazar Caddesi gibi yayaya açık, trafiğe kapalı alanlarda yaya kaldırımlarında kullanılması yasak. Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı