Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Olcayto, gazetecilerin potansiyel suçlu görülmesine tepkili

Olcayto, gazetecilerin potansiyel suçlu görülmesine tepkili

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ölümünün 5. yılında, basın tarihine ?kartopu cinayeti? olarak geçen olayda hayatını kaybeden Nuh Köklü için Basın Müzesi´nde bir toplantı düzenledi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ölümünün 5. yılında, basın tarihine ?kartopu cinayeti? olarak geçen olayda hayatını kaybeden Nuh Köklü için Basın Müzesi´nde bir toplantı düzenledi.
Beş yıl önce 17 Şubat 2015 günü Kadıköy´de kartopu oynarken bir esnaf tarafından öldürülen gazeteci Nuh Köklü için Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi´nde 17 Şubat 2020 Pazartesi günü saat 13.00´de bir toplantı düzenlendi. Toplantıda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Sibel Köklü ve arkadaşları konuştu.
Toplantıda konuşan TGC Başkanı Turgay Olcayto gazetecilerin potansiyel suçlu olmaktan hiç kurtulamadığına işaret ederek, ?Demokrasiden her gün biraz daha uzaklaşıyoruz. İktidara ?gazetecileri artık potansiyel suçlu olarak görmekten vazgeçin´ diyorum? dedi ve şöyle devam etti: ?Nuh´un öldürülmesi çok da yabancı olmadığımız bir durum. Uzun zamandır devlet ´benim polisim, benim esnafım´ diyerek bir algı yaratmaya çalışıyor. O algının sonuçları oluyor. Genç gazeteciler, akademisyenler hedef gösteriliyor. Esnaf, polis, jandarma, muhtar kendisini devletin bir parçası olarak görüyor. Öyle ki potansiyel suçluları yakalamaya çalışır bir pozisyona geldiler. Devletin içinde yuvalanan bir derin devlet var. Bu çözülemedi. İşsiz gazeteci sayımız hızla artıyor. Yoksulluk artıyor. Umudumuzu yitirmedik. Bu karanlık bitecek. Türkiye yine aydınlığa kavuşacak. Nuh Köklü kardeşimiz çok değerli bir arkadaşımızdı. Meslek ilkeleri doğrultusunda gazetecilik yapmak istediği için gazete patronlarına da yöneticilere de yaranamayan bir meslektaşımızdı. Çok sıkıntılar çekti ışıklar içinde uyusun onu hiç unutmayacağız.?
Gazeteci Sibel Köklü ise anma toplantısında yaptığı konuşmada ?5 yıl Türkiye için çok uzun bir süre. Her şey unutuluyor. Bizlerin ve sizlerin çabalarıyla Nuh´u unutturmayacağız. TGC´ye de duyarlı davrandığı ve sahiplendiği için teşekkür ediyorum.? diyerek sözlerine ekledi.
Toplantıya TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, Genel Sayman Ahmet Özdemir, TGC İdare Müdürü Cem Çapanoğlu, TGC Basın Müzesi Müdürü Saadet Altay, Yardımcısı Nedim Kavuk, karikatürist Akdağ Saydut, Nuh Köklü´nün arkadaşlarıyla üyeler katıldı.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli