Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Öldüren geçitte ?Işıkların´ kaldırılması istendi

Öldüren geçitte ?Işıkların´ kaldırılması istendi

Bandırma Ulaşım Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bican, ?10 adım sonra ışıklar gereksiz? diyerek, kazaların meydana geldiği ışıklı yaya geçidinin kaldırılmasını istedi.

Bandırma Ulaşım Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bican, ?10 adım sonra ışıklar gereksiz? diyerek, kazaların meydana geldiği ışıklı yaya geçidinin kaldırılmasını istedi.
Bandırma Belediyesi önceki Başkanı Dursun Mirza döneminde bariyerlerle kapatılan Şehit Süleymanbey Caddesi´nden Cumhuriyet Meydanı´na geçilen yaya geçidi, bir kısım esnafın tepkisi üzerine bu sefer Belediye Başkanı Tolga Tosun yönetimince bariyerlerin kaldırılmasıyla yeniden yaya trafiğine açıldı.
Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun´un belediye meclis üyesi olduğu bir önceki dönemde, yaya yolunun kapatılması konusunda destek verdiğini belirten eski belediye meclis üyelerinden bir isim, bugünün Başkanı Tosun´un 1-2 esnaftan gelen tepki nedeniyle bariyerlerin kaldırılması talimatı vermesinin doğru bir karar olmadığını söyledi.
Bariyerlerin kaldırılıp geçidin açılmasının yanlış olduğunu, son yaşanan trafik kazasında da görüldüğünü belirten sürücüler de öncelikle keşmekeş yaratan ?ışıkların´ kaldırılmasını istiyor. Konuyla ilgili görüşlerini belirten Bandırma Ulaşım Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bican, birbirine çok yakında 2 yerde trafik ışıklarının bulunmasının gereksiz olduğunu belirterek, kazaların yaşandığı geçitteki trafik ışıklarının kaldırılmasını istedi.
Birbirlerine çok yakın olan trafik ışıklarında özellikle kaza olan geçitte yeşil yandığı sırada geçiş hakkı olan aracın önüne, kendisine kırmızı da yansa geçiş üstünlüğünün kendisinde olduğunu sanan yayanın kendisini tehlikeye attığına dikkat çeken Bican, ışıklı geçitlerde geçiş üstünlüğünün kendisine yeşil ışık yananın olduğunu ancak yayaların bunu yanlış anladığını ifade ederek kaza olan geçitte ışıkların iptal edilmesini yineledi. Önceki başkan Dursun Mirza´nın projesine göre İnönü Caddesi orta bölümün bariyerler kapatılmasının uygunluğuna vurgu yapan vatandaşlar da ?İlk anda yaya geçidi açıktı, trafik ışıkları yoktu ve sorun yaşanmıyordu. Sorun yaya geçidi kapatılınca başladı. Halbuki kısa mesafede 2 yönde yaya geçidi yeterliydi. Geçit hem açıldı hem trafik ışıkları konuldu. Sanıldı ki düzelecek. Birbirine yakın 2 ışık olmaz. Keşmekeşin önlenmesi için trafik ışıklarının kaldırılması gerekiyor. Ama geçit tamamen kapatılırsa daha doğrusu yapılmış olacak. Birbirine yakın 10 adımlık yerde 3 yaya geçidi olmaz.? açıklamasında bulundu. Haber: Erdem Özcan



alaaddin ayaz
11.10.2019 12:05:02
Çok doğru bir karar olur gereksiz bir uygulama sürücüler için bir sıkıntı kuyruk uzunsa ikinci ışığa takıldın işkence çevre yolunu dolaş daha iyi zaten paşabayır hacıyusuf arası ulaşımı başlıca sorun atatürk kurtuluş vs ışıklara ihtiyaç var kim yapacak levent bölgesinden paşabayıra sahilden bir yol açabiliyormusun.işin başına geçenler yapacakları icraatlarla bir iz bırakacakki bizde memnun kalalım

Gökçe şimşek
11.10.2019 12:53:29
10 adım sonra yaya ışıkları gereksiz tabiki önce yayaya öncelik var akıllı işimi bu

Fatih Ünal
16.10.2019 08:43:37
Bu yaya geçidi Bandırma Bandırma olalı açık tır neye dayanarak kapatıldı esnaf hiç düşünmeden kapatıldı her gün 20000 insan geçiyorsa yol kapatılınca sayı 2000 düştü herkes bir yudum ekmek mücadelesinde devlet te vergi belediye yi ye işgali ye reklam vergisi ödemektedir herkes kendi işine baksın sadece 2 esnaf değil dir 90 adet imza ile belediye başkanı na ve kaymakamlığa büyük şehire dilekçe verilmiştir

  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli