Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Ölümünün 27. yıl dönümünde Uğur Mumcu, Edremit´te anıldı

Ölümünün 27. yıl dönümünde Uğur Mumcu, Edremit´te anıldı

CHP Edremit İlçe Başkanlığı, Altınoluk ile Akçay Mahallelerinde Uğur Mumcu´yu anma etkinlikleri düzenledi.

CHP Edremit İlçe Başkanlığı, Altınoluk ile Akçay Mahallelerinde Uğur Mumcu´yu anma etkinlikleri düzenledi.
Gazeteci Uğur Mumcu´nun hain bir suikast sonucu hayatını kaybetmesinin 27. yıldönümü nedeniyle CHP Edremit İlçe Başkanlığı´nca düzenlenen anma etkinliğine Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tümdeniz Çelebi, Edremit Belediye Meclis Üyeleri, CHP Edremit İlçe Başkanı Fatih Yılmaz, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Akçay Uğur Mumcu Parkı´nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı´yla başlayan anma etkinliği, Akçay Uğur Mumcu Anıtı´na çelenk ve karanfil bırakılmasıyla son buldu.
Bir diğer anma etkinliği de Altınoluk Uğur Mumcu Anıtı önünde yapıldı.
Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, burada yaptığı konuşmada, Kalpaksız Kuvayi Milliyeci Uğur Mumcu´nun anısı önünde minnet ve şükranla eğildiğini söyledi.
Başkan Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Toplumun aydınlanmasını istiyorsan, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz diyorsan sen Uğur Mumcu´sun. Hak, hukuk ve adalet istiyorsan; Mumcu´nun dediği gibi toplumu ayakta tutan temel kaynaklardan biri adalet duygusudur diyorsan sen Uğur Mumcu´sun. Bundan 44 yıl önce Cumhuriyet Gazetesi´nde yazdığı gibi; Türkiye laiktir, laik kalmalıdır ve laik kalacaktır diyorsan sen Uğur Mumcu´sun. Ben Atatürkçüyüm, ben cumhuriyetçiyim, ben antiemperyalistim, ben bağımsız Türkiye´den yanayım diyorsan eminim ki sen Uğur Mumcu´sun. Aramızdan ayrılışının 27. yılında değerli Gazeteci Uğur Mumcu´yu saygı, sevgi ve şükranla anıyorum.? dedi.
Anma töreni, topluğun Uğur Mumcu Anıtı´ndan Altınoluk Cumhuriyet Meydanı´na yürümesiyle devam etti. Altınoluk Cumhuriyet Meydanı´nda İstiklal Marşı´nın okunması ve Atatürk Anıtı´na çelenk bırakılmasıyla anma etkinliği son buldu.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli