Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ömer Lütfi Kayalar: Koltuklara bağlı kalmadan yaşamayı öğrenmeliyiz

Ömer Lütfi Kayalar: Koltuklara bağlı kalmadan yaşamayı öğrenmeliyiz

CHP Bandırma İlçe eski Başkanı Ömer Lütfi Kayalar, yaklaşan CHP İlçe Başkanlığı seçimleri öncesinde konuştu.

CHP Bandırma İlçe eski Başkanı Ömer Lütfi Kayalar, yaklaşan CHP İlçe Başkanlığı seçimleri öncesinde konuştu.
Yaklaşan ilçe seçimleri öncesinde CHP Bandırma İlçe Örgütünde heyecanlı süreç devam ederken partinin önceki dönem ilçe başkanlarından Ömer Lütfi Kayalar önemli açıklamalarda bulundu.
Beyaz liste ile seçime girecek mevcut ilçe başkanı Hüseyin Bahar´a desteğini açıklayan Kayalar ?Siyasetin gençleşmesi gerekiyor. Tüm çabamız bunun için. Buna kendim dahil tüm eski aktörleri katıyorum. Tek çabamız gençleri ve kadınları bu partiye nasıl dahil edebilir ve üst görevlere nasıl hazırlayabiliriz olmalıdır. Bandırma´da siyaset tüm partiler için konuşuyorum: belli isimler üzerinden dönüyor. Bu kişiler artık belli bir zaman dilimi içinde yeter demeyi bilmeli. Evet, gençler bu görevleri almalı ve üst görevlere yükselebileceklerini hissetmeliler.? dedi.
Parti içindeki bazı aktörlerin partiye zarar verdiklerini vurgulayan Kayalar ?Uzun yıllar hafızalardan silinmeyen filmler vardı. Çocukluğumda Avare, gençliğimde Flash Dance, orta yaşlılığımda ise Babam ve Oğlum. Bu filmler yıllarca vizyonda kaldı. Hepimizin ortak görüşü şudur ki; bunların hepsi de değerli eserlerdi. Keza bu filmlerde yer alan ve rolünün hakkını veren aktörleri de unutmamak gerekir. Ancak eski filmler ve aktörleri artık geride, hatırlanacak anılar olarak kaldı. Yeni vizyona giren günümüzü ve geleceğimizi kurgulayan filmlerin ve aktörlerinin daha çok beğenildiği de bir gerçek. Belli bir süredir Bandırma CHP siyaset sahnesinde oynanan ve Bandırma kamuoyuna da devamlı gösterilen bir filmin ve bunun vazgeçilmez aktörleri bilmelidir ki bu siyasi film partimize zarar verici ve partimize destek veren seyircilerde de can sıkıcı durum yaratmaktadır.? diye konuştu.
23 Kasım Cumartesi günü yapılacak olan mahalle delege seçimleri, umarım yeni bir beyaz sayfa açılmasına yol açar? diyerek konuşan Kayalar ?Ben inanıyor, istiyor ve öyle düşünüyorum ki; yıllardır vizyondan kalkmadan Bandırma siyaset sahnesinde oynayan bu eski film ve yaş almış, fayda getirmeyen aktörleri artık vizyondan kalkmalıdır. Zaten film çeviremeyecekler de. Çünkü CHP seyircisi ve kamuoyu artık çevirdikleri bu filme gitmiyor. Bana göre bu film ile aktörlerinin girdikleri karanlık tünelden, son çıkış son çırpınış hareketleri bunlar. Bu eski aktörlere, yeni siyasi filmlerde bundan sonra belki baba, ağabey, dayı, amca vs. rolleri verilebilir, ama onların da bunu gönülden istemeleri gerekir. Doğrusu da bu olur diye düşünüyorum. Kavgaya-savaşa değil, barışa ihtiyacımız var. Ayrışmaya değil, birlikte olmaya ihtiyacımız var. Ben demeye değil, BİZ demeye ihtiyacımız var. Ülkemizde ve kentimizde olduğu gibi CHP sinin ihtiyacı olan şey, temiz siyaset ve yeni yüzler...? diyerek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
Haber: Ozan Ertuğrul



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli