Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

On bir ayın sultanı Ramazan Ayı başladı

On bir ayın sultanı Ramazan Ayı başladı

Sofralara bereket getiren Ramazan Ayına Çarşamba günü girdik. On bir ayın sultanı Ramazanın ayının gelmesiyle birlikte, özellikle fırınlarda yoğun hareketlilik başladı.

Sofralara bereket getiren Ramazan Ayına Çarşamba günü girdik.
On bir ayın sultanı Ramazan`ın ayının gelmesiyle birlikte, özellikle fırınlarda yoğun hareketlilik başladı. Ramazan Ayı denince akla ilk gelen Ramazan Pidesi için fırın önlerinde, yer yer kuyruklar görüldü.
Bu ramazan ayında fırınlarda 350 gram pide 1 liradan, 500 gram pide ise 1,5 liradan satılacak. Konu hakkında bilgisine başvurduğumuz Gül Ekmek Fırın İşletmecisi Bülent Akgül, pideye olan talepten memnun olduklarını fakat, neredeyse her gün yükselen maliyetler sebebiyle kâr oranlarının iyice düştüğünden yakındı.
Bu seneki Ramazan Ayında da pideyi geçen seneki fiyatlardan sattıklarını belirten Akgül, ``Un fiyatları neredeyse her gün artmakta, şu an bir çuval unu 45 liradan alıyoruz, buna orantılı olarak gerek elektrik ve gerekse su fiyatlarında da sık sık artış oluyor fakat, biz pideyi geçen seneki fiyattan satmak zorunda bırakılıyoruz, her gün artan maliyetler hesaba katılırsa, biz ne kazanacağız? bilmiyorum işin içinden nasıl çıkacağız, mesleğimiz bu olduğu için mecburen bu işi yapmak zorundayız.`` şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı