Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Onarım İzni Çıktı

Onarım İzni Çıktı

Erdekte İmam Hatip Lisesi olarak kullanılmasına karar verilen tarihi okul binasında yapılacak tadilat çalışmaları için Bursa Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulundan izin çıktı.

Erdek`te İmam Hatip Lisesi olarak kullanılmasına karar verilen tarihi okul binasında yapılacak tadilat çalışmaları için Bursa Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulundan izin çıktı.
Kültür varlığı olarak tescilli bina olan, Atatürk İlkokulu eski binasının onarımı için hazırlanan Röleve, Restitüsyon-Restorasyon Projesi, Bursa Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı.
Bursa Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulunca onaylanan röleve, restitüsyon ve restorasyon projesi hakkında bilgi veren AK Parti Erdek İlçe Başkanı aynı zamanda Balıkesir-Erdek İl Genel Meclis (İGM) Üyesi Hikmet Onay, Atatürk İlköğretim Okulu 2009 yılında yeni hizmet binasına taşındığından, tescilli kültür varlığı olan eski okul binasının yıllardır boş kaldığını söyledi.
Eski okul binasının yeniden kullanılabilmesi için kapsamlı bir onarımdan geçmesi gerektiğini dile getiren AK Parti Erdek İlçe Başkanı Onay, Geçtiğimiz yıl ilgili okul binası Erdek İmam Hatip Lisesine, Balıkesir İl Genel Meclisi tarafından oy birliğiyle tahsis edildi. 
Balıkesir İl Özel İdaresi tarafından, Erdek İmam Hatip Lisesi binasının onarımı amacıyla "Röleve-Restitüsyon-Restorasyon Projesi" ihalesi 2012 yılında yapıldı. Hazırlanan Restorasyon projesi, Bursa Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulunun, 30 Mart 2013 tarihli toplantısında onaylandı. Tarihi okul binasını hem Erdek turizmine hem de Erdek eğitim hayatına kazandırmak istiyoruz. Onaylanan proje doğrultusunda, tescilli okul binasının onarımına zaman kaybetmeksizin geçilecektir" diyerek sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli