Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Onay, İl Bank delegesi oldu

Onay, İl Bank delegesi oldu

AK Parti Erdek İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Onay oy birliğiyle İller Bankası A.Ş. Balıkesir delegeliğine seçildi.

AK Parti Erdek İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Onay oy birliğiyle İller Bankası A.Ş. Balıkesir delegeliğine seçildi. Bu seçim sonucuyla, Ankara`da İller Bankası A.Ş`nin toplantılarında ilimizin temsil görevini, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ile birlikte Hikmet Onay üstleniyor.
Yapılan yasal düzenlemelerle birlikte İller Bankasının, İl Bank (İller Bankası A.Ş.) olarak isminin değiştirildiğini söyleyen Hikmet Onay, "Daha önceden bir muhtar da delege olarak yer alıyordu. Ancak yapılan yeni düzenlemeyle muhtarlar kapsam dışında kaldı. Balıkesir`i temsilen il belediye başkanı İsmail Ok ile İl Bank`ta görev yapacağız. İl Bank`tan il ve ilçelerimiz için kaynak aktarımı konusunda üzerimize düşeni yapacağız" dedi.
İl Bank ne işe yarıyor? Belediyeler, belediye birlikleri ve il özel idarelerinin kamu kullanımı niteliği taşıyan her türlü kentsel alt ve üst yapı hizmetleriyle (harita, imar planı, park, çocuk bahçesi, meydan gibi peyzaj planı, jeolojik etüt, belediye binası, hal binası, soğuk hava deposu, terminal binası gibi her türlü üst yapı, içme suyu, kanalizasyon, arıtma, katı atık, deniz deşarjı vb.) ilgili etüd, plan ve proje hazırlamak, bu konularda danışmanlık ve kontrollük hizmetleri vermek ve söz konusu yatırımların gerçekleşmesi için kredi sağlamak.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false