Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Onay, Liseler Vadisi için kolları sıvadı

Onay, Liseler Vadisi için kolları sıvadı

AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay, ilçedeki eğitim kurumlarının bir arada bulunacağı Liseler Vadisini Erdeke kazandırmak için alt yapı çalışmalarını başlattıklarını açıkladı.

AK Parti Erdek İlçe Başkanı Hikmet Onay, ilçedeki eğitim kurumlarının bir arada bulunacağı Liseler Vadisini Erdek`e kazandırmak için alt yapı çalışmalarını başlattıklarını açıkladı. AK Parti İlçe Başkanı aynı zamanda Balıkesir-Erdek İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Onay, İlçedeki eğitim ve öğretimde çıtanın daha da yukarıya çıkarılması, gelişmesi için, eğitim kurumları hizmet binalarında yaşanan sorunların çözümü, beklentilerin karşılanmasının altını çizip, eğitim-öğretimin hizmetine sunulmasını planladıkları çalışmaları anlattı. Onay: "Liseler Vadisi ilçemize ışık saçacak" Erdek`e Liseler Vadisi kazandırmak için başlattıkları çalışmaları anlatan Onay, "Milli eğitimin, eğitim-öğretim amaçlı olmak üzere orman alanlarda bina yapılabilmesi yönünde bir yönetmeliği var. Orman arazisine okul yapılmak istendiğinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı`ndan yer tahsisi yapılabiliyor. Biz de, o yönetmelikten faydalanıp, Erdek`te Liseler Vadisi için yer talebinde bulunduk" dedi. Yer talebinde bulundukları yerin Ertaş Madencilik Şirketinin faaliyet gösterdiği bölgeye yakın bir yer olduğunu söyleyen Onay, "Bandırma Orman İşletme Müdürü ve Erdek Kaymakamımızla bir araya geldik. Onlar da bu isteğimize olumlu yaklaşıp, "Yeter ki siz isteyin bizde varız" cevabı verdiklerini belirtti. Bugünlerde Erdek Çevre Düzenleme Planının yapıldığını bildiren Onay, Liseler Vadisi olarak düşündüğümüz alanı da o plan kapsamına dahil ettik. 50 dönümlük alanda yer tespiti yapıldı. Bununla ilgili talebimizi Milli Eğitim Bakanlığına ilettik. Konuyla ilgili görüşmeler yapıldı ve süreç devam ediyor. Sayın Başbakanımızın Liselerin bir alana toplanması düşüncesi var" dedi. Kendilerinin Erdek için çok önemsedikleri Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi`ni ilçeye kazandırmak olduğunu belirten Onay, "Üzerinde ısrarla durduğumuz Liseler Vadisi projemizin bir nedeni de Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi`ni kazandırma isteğimizdir. Çevre düzeni toplantısında eğitim alanı planını da gündeme getirdik. Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi yapma düşüncesinden konu buraya geldi. Erdek`te Anadolu Lisesi, Genel Lise, Kız Meslek Lisesi ve İmam Hatip Lisesi olarak 4 lise dengi okulumuz var. Kız Meslek Lisesi Binası yetersiz. İmam Hatip Lisesi binası üç, dört yıl sonra yetersiz kalacak. Anadolu Lisesi zaten çok eski bir binada. Liseler Vadisi`nin kurulmasıyla ilçemizde modern eğitim-öğretimin yolu açılmış olacaktır" şeklinde konuştu.
Onay: "Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi beklentisi çözülecek
Genel Liselerin iptal edileceğini hatırlatan İlçe Başkanı Onay, "Eski düz lise olarak kullandığımız bina dolayısıyla boşta kalacak. Bizlerde, bu binayı Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesi yapalım dedik. Biliyorsunuz, Balıkesir İl Genel Meclisinde AK Partili, CHP`li, MHP`li ve Demokrat Partili tüm il genel meclis üyesi arkadaşlarımızın oy birliğiyle Erdek`teki Atatürk İlkokulu eski binasının İmam Hatip Lisesi olması yönünde karar verildiğinde, ilçede yoğun tepkiler oluşmuştu. Bizlere, bu bina neden Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi yapılmıyor? denildi. Bende gelen tepkilere, bu kararı İl Genel Meclisindeki tüm arkadaşlarımız oy birliğiyle karar vermiştir cevabı vermiştim. Gelecek yıl Genel Liseler iptal edileceğine göre, atıl durumda kalacak düz lise binamızı "Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi" hizmet binasına tahsis edilmesini talep ettik. Talebimize onay geldiği gibi önümüzdeki sene 2013/2014 eğitim-öğretim yılında bu okulumuzda kayıtlara başlanacaktır" dedi.
Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi ile Turizm Otelcilik Meslek Yüksek Okulu`nun birbirleriyle entegre olacaklarını işaret eden Onay, "Özellikle bu yönde talep yazdık. Bizler halkımızın tercihlerine saygılıyız. Gelecek yıl halkımızın istediği okulumuz hizmete girecektir. Daha sonra ise ilçeye kazandıracağımız Liseler Vadisi ile ilçemize büyük bir ışık kaynağı kazanmış olacaktır" diyerek sözlerine son verdi.         


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı