Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

?Önce Balıkesir Önce Gelecek? projesi meyvelerini veriyor

?Önce Balıkesir Önce Gelecek? projesi meyvelerini veriyor

AK Parti Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir öncülüğünde Balıkesir Kadın STK temsilcileri ile birlikte ?Önce Balıkesir Önce Gelecek? düşüncesiyle, oluşturulan kadın inisiyatifi grubu meyvesini veriyor. AK Parti Milletvekili Aydemir ve Kadın İnisi

AK Parti Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir öncülüğünde Balıkesir Kadın STK temsilcileri ile birlikte ?Önce Balıkesir Önce Gelecek? düşüncesiyle, oluşturulan kadın inisiyatifi grubu meyvesini veriyor.
AK Parti Milletvekili Aydemir ve Kadın İnisiyatifi Grubu güne Balıkesir Valisi Hasan Şıldak´ı ziyaret ederek başladı.
Balıkesir Kadın İnisiyatifi Grubu sivil toplum kuruluşları temsilcileri; Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Aman Akyürek, Yeşilay Balıkesir Şube Başkanı Ömür Akyıldız, Türk Eğitim Vakfı Balıkesir Şube Yürütme Kurulu Başkanı Jale Bayraktar, Balıkesir Otizmli Bireyleri Destekleme Derneği Başkanı Fatma Tabanlı, Balıkesir Yazarlar ve Şairler Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Savaşaneril, Sil Baştan Derneği Ayşegül Küçükafacan ve STK gönüllüsü Serpil Yıldız ile birlikte Balıkesir Valisi Hasan Şıldak´ı ziyaret ederek, Balıkesir´e yapılmasını istedikleri projeler hakkında bilgi verdiler. Vali Şıldak´ın da Balıkesir´e yapılması için çalışmaları başlatılan projeler hakkında destek sözü aldıklarını söyleyen Milletvekili Aydemir, ?Vali Hasan Şıldak´ı misafirperverliği ve bize verdiği destekten dolayı teşekkür ederim? dedi.
Otizmli Bireyleri Destekleme Derneği ile birlikte hız vermeden çalışmalarına devam eden Milletvekili Aydemir, ?27 yaş üstü özel bireylerin örgün eğitimden mezun olduktan sonra eğitim ve üretim yapacakları sosyal aktivitelerine devam edecekleri kurs merkezimizi açıyoruz. Kursumuzu Güney Marmara Kalkınma Ajansı´nda onaylanan projemizle Üçpınar´da hizmete açıyoruz.? dedi.
Aydemir, bağımlılıkla mücadele kapsamında Yeşilay Balıkesir Şubesi ile birlikte çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Milletvekili Aydemir, projeyle ilgili şunları kaydetti: ?Yeşilay finansmanında bağımlı maddelerle mücadele kapsamında Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ayaktan bilgilendirme, danışmanlık ve yatarak bağımlılıktan kurtulmak için AMATEM kurulması projemizi hayata geçirmek için çalışmalarımıza derneğimiz ve ilgili kurumların organizasyonunda devam ediyoruz.?
Aydemir, birçok konuda olduğu gibi kadına karşı şiddet ve çocuk istismarı ile mücadelede de en önde yer alıyor. ?Ülkemizin kanayan yaralarından biri olan kadına karşı şiddet, hiç kimsenin kabullenemeyeceği ve göz yummayacağı bir olaydır? diyen Milletvekili Aydemir, ?Kadına karşı şiddet ve çocuk istismarı ile mücadelede ülkemizde ilk olacak bir projenin ilk halkasını Balıkesir´imize kazandırmak için girişimlerimize Sil Baştan Derneği ile birlikte devam ediyoruz. Allah´ın izniyle bu projemizi en kısa zamanda Balıkesir´imize kazandıracağız.? şeklinde konuştu.
Eğitim ve öğretimde daha çok öğrenci ve ailesine destek olmayı hedeflediklerini belirten Milletvekili Aydemir, ?21 Eylül´de eğitime başlayacak olan üniversite ve meslek lisesi burs başvurusu ile eğitim ve öğretimde öğrencilerimize destek, ailelerinin yükünü hafifletmek istiyoruz. Bu burslardan daha çok Balıkesirli öğrencinin yararlanmasını sağlamayı hedeflediğimiz projemizi hayata geçiriyoruz.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli