Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Önder Kadın Çiftçi Yetiştirme Projesi Kapsamında Kadın Çiftçiler Belgelerini Aldı

Önder Kadın Çiftçi Yetiştirme Projesi Kapsamında Kadın Çiftçiler Belgelerini Aldı

Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Balıkesir İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü...

Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Balıkesir İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Balıkesir İŞKUR İl Müdürlüğü, Umay Çiftlik Hayvanları Koruma ve Geliştirme Şirketi ve S.S. Gönen-Tuzakçı-Hasanbey Tarımsal Kalkınma Kooperatifi´nin paydaş oldukları ?´Önder Kadın Çiftçi Yetiştirme Projesi´´ belge töreni 04.07.2018 tarihinde Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsünde gerçekleştirildi. Törene Bandırma Kaymakamımız Sayın Günhan YAZAR, Gönen Kaymakamımız Sayın Faruk BEKARLAR, Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Sayın Lokman GÜLTEKİN ile sivil toplum kuruluşları katıldı. Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardında protokol konuşmaları yapıldı. Konuşmacılardan Proje Koordinatörü Doç. Dr. Berrin VAR ve Enstitü Müdürü Dr. Deniz SOYSAL projenin gerekçeleri ve amaçlarını misafirlere aktarmıştır.
Bu proje ile kırsaldaki kadınlarımızın mesleki beceri kazanmaları, girişimcilik kapasitelerinin arttırılması, bölgesel kalkınmaya katkı sağlanması ve yaşadıkları yerlerde istihdam edilerek köyden kente göçün engellenmesi, aile işletmeciliğinin yaygınlaştırılmasının yanında ailelere hayvanıyla toprağıyla aidiyet duygusu aşılayıp bu duygunun sonraki kuşaklara aktarılması hedeflenmektedir. Verilecek eğitimlerle küçükbaş hayvancılıkta kalite ve standardı yükseltmek için damızlık üretimi, küçükbaş besi ve süt üretiminde geleneksel koyun sağan kadın figürünün yeniden ve modernize edilerek yaygınlaşmasını sağlamak, kaliteli yemi ucuza üretme ve alternatif ürün olarak tıbbi aromatik bitkilerin yetiştirilmesi konularında tohumun ekiminden hasadına, besiden süt sağımına uygulamalı etkinlikler yaparak, kentte ve kırsaldaki kadın çiftçilerin tarımsal ve hayvancılık faaliyetlerini artırmak için önder kadın çiftçiler yetiştirmek amaçlanmaktadır.
24 Önder Kadın Çiftçiye verilen belgelerinin ardından, hediyelerin taktimi, fotoğraf çekimi ve yöresel ikramlar, iyi dilek ve temennilerle program sonlandırılmıştır.

Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli