Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Onur´dan spora onurlu bakış

Onur´dan spora onurlu bakış

600 Evler Gençlik Kulübü Başkanı Ozan Onur: "600 Evler, Anadolu Aslanı´dır"

Bandırma´nın en eski amatör spor kulüplerinden 600 Evler Gençlik´in başkanı Ozan Onur, "Amatör spor yöneticiliği emek ve özveri gerektirir. Amatör kulüp yöneticileri her şeyden önce yüreklerini ortaya koyarlar" dedi.
Amatör sporun gelişmesi için amatör spor kulüplerinin artması gerektiğinin altını çizen kulüp başkanı ve Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Onur, şu değerlendirmede bulundu:
"Bandırma´da eski yıllarda amatör spor kulüplerinin sayısı 15, 20´leri bulurdu. Ekonomik zorluklar nedeniyle kapanmaları sonucunda bu sayı çok azaldı. Sadece 600 Evler, Etispor, Sanayispor gibi takımlar kaldı. Bandırma´daki amatör kulüplerin sayısı mutlaka artmalı. Bunun gerçekleşmesi hem amatör futbola, hem de altyapı oluşturacağı için Bandırmaspor markasına büyük yarar sağlar. Bandırmaspor´un kadrosunun ağırlığını artık Bandırmalı çocuklar oluşturmalı. Bandırmaspor, geçmişte Beşiktaş, bugün ise Altınordu ne yapıyorsa, o yolu izlemeli."
600 EVLER ANADOLU ASLANI
Başkanlığını yaptığı 600 Evler Gençlik ve Spor Kulübü´nü "Anadolu aslanı" olarak niteleyen Onur, şunları söyledi:
"Bu kulübe büyük katkılar sağlayıp emek veren gizli kahramanlar var. Bunların başlarında Ertunç İşbay´ı sayabilirim. Bunun yanı sıra camiaya gönül ve destek
veren herkese teşekkür borçluyuz. 600 Evler, çok farklı bir amatör kulüptür. Biz, tarihimizin hiçbir döneminde amatör spora para bulaştırmadık. Spor yapmak isteyen çocuklarımıza hep kucak açtık. Kendi yağımızla kavrulduk ve bu çizgimiz bundan sonra da aynı şekilde sürecek. Artık profesyonel veya amatör, tüm spor kulüplerinin gelir-gider dengelerini çok iyi kurmaları ve iyi yönetilmeleri gerekiyor. Yoksa ayakta kalmaları mümkün değildir. Ülkemizde artık seyir değil, kitle sporu egemen olmalıdır."
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Onur spora onurlu bakış
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli