Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Onyedi Eylül Üniversites´ne yapılacak caminin temeli atıldı

Onyedi Eylül Üniversites´ne yapılacak caminin temeli atıldı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversites bünyesinde yapımına başlanan 3 bin kişilik Üniversite Camii´nin temeli törenle atıldı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversites bünyesinde yapımına başlanan 3 bin kişilik Üniversite Camii´nin temeli törenle atıldı.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş´ın da katıldığı, üniversite kampüs sahasında düzenlenen tören İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı.
Törende ilk konuşmayı yapan Bandırma Onyedi Eylül Üniversites Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir "Camiler toplumun bir araya geldiği eğitim, din gibi farklı konularda paylaşımların yapıldığı güzel mekanlardır. Zenginin yoksulla, işçinin işverenle, yönetenin yönetilenle buluştuğu büyük birlik mekanlarıdır. Günümüzdeki camiler daha modern tasarım ve çizgilerden oluşmaya başladı. Mimari çizgileri ve sıra dışı görünüşleri ile ilgi çeken yeni camiler yükselmeye başladı memleketimizde. Üniversite camimiz de bu camilerimizden biri olacak. Değerli vatandaşlarımızın hayırse-verlerimizin katkıları ile camimiz burada yükselecek. Camimizin en kısa sürede bitirilmesini temenni ediyorum. Ümit ediyoruz ki 2 seneden kısa bir sürede camimiz bitsin." dedi.
Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun´un kısa konuşması ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz konuştu.
Üniversitenin Bandırma´ya yakıştığını söyleyen Yılmaz, caminin de üniversiteye çok yakışacağını belirtti.
Son olarak kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ise "Bugün Bandırma´nın bayramı var. Üniversite için caminin yapılmış olması hakikaten hepimizin gönlünün coşmasına vesile oldu. Burada Peygamber Efendimizin Mescid-i Nebevi´sinin bir şubesinin temelini atıyoruz. Cami Allah´ın 99 isminden bir tanesi. Allah mafiretiyle tüm kullarını kucakladığı için bu ismi almış. Cami kavramı Türk milletine aittir. Başka yerlerde cami kelimesini duyamazsınız. Bizim ilim medeniyetimize baktığınız zaman dört asır cami ile mektepler hep iç içe olmuş. Bunun ilk örneğini de Mescid-i Nebevi´nin içindeki Suffe. O suffede ashab yetişmiş. Onların öğretmenleri Peygamberimiz. Ondan sonra ki öğretmenler ashab. İki, üç asır sonra medreseler yapılmaya başlanmış." diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Camii´nin temeline ilk beton törenle döküldü.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli